Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nestartuje windows a fixboot nefunguje. Jak opravit MBR ve windows 10?

Konečne niečo, čoho sa dá chytiť.

Používaš teda dualboot s dvoma W10 na jednom disku po výbere načítania z Bios.
Zrejme používaš GPT pri viacero primárnych oddielov. Lebo MBR dovolí použiť iba štyri aktívne oddiely na rozdiel od GPT.

Ideálne bude, ak sem zavesíš screen zo Správy diskov.

Totižto v prípade dualboot ak máš x64 bit. oba OS, je na pevnom disku jeden aktívny a primárny oddiel s kapacitou cca 350MiB (je skrytý bez písmena v gr.prostredí Windows), určený ako zavádzací sektor spolu s bootmanažérom pre oba OS (resp. aj pre multiboot). Ak opravíš fixneš príkazom bootrec /rebuildbcd nemusí (obvykle sa pokazí) sa ti nabútovať ani jeden z výberu W10, proste stratíš možnosť výberu medzi systémami na monitore po Biose (po reštarte). Zostane iba čierna obrazovka.

Jedine oprava:
bcdboot c:\windows /s c:

ale ani tu by som negarantoval úspech.

lebo po oprave v prípade dualboot dvoch recipročných Windows, stále je možnosť, že si systém po reštarte nedokáže správne vybrať len a len jeden z dvoch primárnych oddielov na ktorých sú v koreni Windowsy, teda na disku sú 2x zložky s dvoma Windows. Musela by si sa pozrieť nástrojom Diskpart.exe, ako sú v poradí správne označené písmená všetkých primárnych oddielov na ktorých je Windows.

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/bcdboot-command-line-options-techref-di

------------------

Ako to, že máš svazek č. 4 pokazený?

tomu nerozumiem (svazek č. 4), snáď nie je čitateľný iba oddiel, dáta sú na tomto oddiely uchované, bez vady, iba je oddiel v RAW, stratil ID apod. Je to ľahká napprava, aby sa ti znovu objavil komplet disk so všetkými oddielmi a dátami.

Ak by si mala svazek č. 4, potom používaš RAID / Redundant Array of Independent Disks.

Len sem zaves screen zo Správy disku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny