Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nestartuje windows a fixboot nefunguje. Jak opravit MBR ve windows 10?

ten dualboot druhého w10 je absolútne sprznený, zrejme chýbajú alebo sú poškodené systémové súbory. Darmo fixuješ/reparuješ MBR-ko. (Zrejme si zasahovala z priroritného W10 neodborne do zložky druhého W10, ktorý iba spí na oddiele a je teda možné vyčíňať, mazať súbory, zložky apod. "podpiľovať mu konár pod sebou", že po reštarte viac nenabootuje.

Je možná náprava.

Vyrob si bútovacie ISO na fleške W10 podľa tvojej licencovanej verzie a edície akú máš dodanú s mašinou (Stihni si ISO W10 zo stránky MS). https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10/

Nabútuj USB fleškou mašinu.

Zadaj po výbere Inštalátora Windows, ktorý W10 na pošahanom oddiele chceš "prešrotovať". Prepísaním sa opravia dll, programová tabuľka MTF, Registre, zavádzač, a spol.

Spusti inštalátor, ktorý ti sprznený W10 (ten na štvrtom oddiele) automaticky napraví.

Po troch automatických restartoch nasledujúcich po sebe, bude OS opravený, len bude v dualboot manažérovi naskakovať ako prvý v poradí, tj. prioritný.

V gr.prostredí Windows si otvor; Spustit - napíš msconfig.exe kde nastav, vyber prvé bootovanie, aké chceš z dualbootu W10.

Tiež pozmeň čas na rozhodnutie, ideálne 5-sec., než sa spustí prioritný automaticky. (Výrobné je predvolená na čakaciu dobu 30-sec.)

Je vhodné nejako si premenovať výber W10, nech vieš po Bios v manažérovi, ktorý OS si chceš pustiť.

Napr. prioritný:
W10_net
a druhý;
W10_home.

Len týmto ťa nebudem zaťažovať, ako na vec zmeny názvov vo výbere v bootloaderi.(Na nete sú návody, ak sa k nim dopracuješ).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny