Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinstal Win7 z flashky

Tak fajn, teď už si celkem přijdu jako idiot, ale snad mi tu i tak poradíte.
Reinstal windowsů jsem dělala už snad 150x a nikdy nebyl problém, ale tentokrát už začínám vzteky rudnout.
Základní postup mám následující - mám instalačku windowsů v ISO formátu, kterou pomocí Windows 7 USB DVD Download Tool programu zkopíruju na prázdnou a plně funkční flashku. Následně rebootuju systém, skočím do BIOSu, nastavím jako prioritní bootovací médium Removable device, uložím a odejdu. Následně by se měla nabootovat instalačka z flashky. Vždycky to tak bylo. Tentokrát ale systém vytrvale bootuje stávající OS na HD. Když jsem v BIOSu nechala jako jediný bootovací zařízení flashku, výsledkem byla hláška, že mám rebootovat a zvolit správné bootovací medium nebo medium vložit a zmáčknout klávesu - nemusím dodávat, že flashka byla celou dobu připojena ve funkčním USB portu, třeba jsem idiot, ale takovej zase ne :D I tak jsem ji pro jistotu zkusila přepojit postupně do ostatních USB portů, se stejným výsledkem. Následně jsem pro jistotu zkusila flashku znova naformátovat a znova pomocí výše zmíněného nástroje na ni zkopírovat instalačku. Stejný výsledek.
Mohl by mi prosím někdo poradit, co dělám špatně? Počítač zjevně trvá na tom, že ta instalačka na flashce prostě není, i když tam prokazatelně je.
Co sakra s tím?!

Předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem vyzkoušela flashku v notebooku, ten ji nabootuje v pohodě. Na PC se v bootovacím menu vůbec…
Dersha 10.09.2018 11:30
Dersha
fleška vyrobená v Legacy, kľúč v UEFI ?
pako500 10.09.2018 11:34
pako500
Teď si nejsem jistá na co se ptáš. K použití klíče jsem se ještě ani nedostala, když nemůžu začít s…
Dersha 10.09.2018 11:51
Dersha
Kľúč sa dá vyrobiť pre bootovanie v Legacy alebo UEFI režime. Ak je bootovanie v BIOS nastavené inak…
pako500 10.09.2018 12:00
pako500
Ne, upgrade BIOSu se určitě nedělal. Teď to zkouším přes DVD a taky to nejde. Když z bootovacím menu…
Dersha 13.09.2018 14:47
Dersha
Ta dobrá zpráva je, že už konečně běží instalačka. ale ktorá ? odpoj hdd,vytiahni flash disk, botuj… poslední
pako500 14.09.2018 16:09
pako500

Tak jsem vyzkoušela flashku v notebooku, ten ji nabootuje v pohodě. Na PC se v bootovacím menu vůbec flashka neobjevila. Má někdo tip v čem by mohl být zakopaný pes? Mimochodem vtipný je, že jsem na tomhle samým krámu už minule win7 instalovala z flashky, dokonce snad z tý samý a šlo to bez potíží :/

Kľúč sa dá vyrobiť pre bootovanie v Legacy alebo UEFI režime. Ak je bootovanie v BIOS nastavené inak ako vyrobená inštalačka, bude ju ignorovať. Nerobil sa upgrade BIOSu ? To môže byť dôvod toho, že to čo pred tým fungovalo, teraz nejde.

Ne, upgrade BIOSu se určitě nedělal. Teď to zkouším přes DVD a taky to nejde. Když z bootovacím menu zvolím mechaniku, sice začne bootovat, pak vyskočí hláška "Press any key to boot from CD or DVD" ale když stisknu klávesu, začne se načítat stávající OS z HD. Tak už tomu vážně nerozumím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru