Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MS windows phone vs android

• Jestli se bavis o Windows 8.1 tak ano a docela se divim ze jsi vydrzel tak dlouhu dobu. Jestli Windows 10 , tak to pravda neni a uzivatele na zarizenich s Windows 10 mobile maji podporu OS jeste cely pristi rok (do konce pristiho roku), opravne balicky a security zaplaty : ZDROJ MICROFOST SUPPORT. Co se tyka samotné LUMIA support = "Firmware a opravné balicky pro telefon, nic spolecného s podporou Windows" prevzala Nemecka firma které jeste temto telefonum podporu poskytuje (nejsem si jen jisty jestli se to netyka jen 9xx rady, nechavam na overeni).

• Je dobré si uvedomit zakladni vec, ze i presto ze jde o platformu ktera nema podepsany dalsi vyvoj, za tak maly peniz za jaky jde koupit treba ta uvedena [Luma 640Xl] s CPU Quad-core 1,2 GHz Cortex-A7 na WP10 se skoro "6" palcovou obrazovkou zcela staci + jde o docela slusnou alternativu. Kde jestli mu jde jen zakladni veci jako volani SMS (640XL je zpravidla Dual-SIM), je na internet (EDGE WP10 ma podporu az do 2020), sledovat video, delat foto na "FOTO : 13 MP s uzaverkou f /2,0, 28 mm, 1/3 " na optice ZEISS (tazatel uvadi 640XL ne 640 ktera nema identické stejné HW osazeni od obrazovky az po fotoaparat, baterie jako 640)", sledovani fimu pres "media player" (nebo muze stahnout ze store VLC ktery umi cist i ze site/url), nebo NETFLIX v pripade ze je odberatelem, psat maily, prochazet soubory diky intergovanému Wexplorer a spoustu dalsich aplikaci co jsou jiz integrované jako Excel, Word, PowerPoint , Note etc (zkratka cely pak Office) a spostu dalsich jako XBOX, cloudové sluzby OneDrive etc, jen bych doporucil jako alternativu za Youtube nainstalovat TubeCast ktery o proti Android umoznuje poslouchat hudbu, eKnihy pres Youtube v pozadi telefonu i pri zamcené obrazovce.

• Zkratka nechapu kde je problém, za tak malej peniz (1 590 Kč) koupi co lepsiho ? (nereknu kdyby hledal novy telefon na dlouhou dobu, ale tazatel hleda bazarovou levnou altrenativu) Nebo co z normalni cinosti nemuze na te 640XL vlastne delat ? Kdyz uz se bavite o delce podpory a jeji delce Android, kde spousta zarizeni skonci na Android 5,6,7 a uz nemuzou dal za 2 roky uzivani se tu nejak prehlizi nebo o tom nevite ?, nemoznost nastaveni soukromi a performance a stability pro Android pod 6.0 snad nema cenu vubec diskutovat. Uz jsem u 4tého telefonu android, zrovna prechod ze Samsung (ktery se sekal 1xdene tvrdy restart) na Huawei P20 pod Android 7.0 ktery se zatim drzi a musim stale davat pozor co kde jede a nastavovat kvuli vydrze baterie, ale nenapadlo me vykrikovat po internete ze je Android nahovno a ze je to sracka.
* Vse ma své silné a slabé stranky, ale je to také o tom, co do jaké miry dokazeme akceptovat, nekomu spadne 1x za den prohlizec a uz se z toho muze "pokakat !", nekdo na to kasle a spusti ho znovu, jestli to nekdo vidi jako problém je invidualni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny