Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SEO, meta tagy, manifest.json, robots.txt, sitemap.xml atd atd.

Zdravím,

neviem jak bych tento dotaz celý zformuloval, no začal by som asi tým jak to zatím mám ja.

Momentálne dokončujem jeden projekt, v ktorom používam len pár metatagov ako napr. charset, viewport a X-UA-Compatible, tie samozrejme sú bežné, a na SEO veľký vliv (snaď až na viewport) nemajú. Okrem týchto tu mám ešte description a theme-color. A to je všetko. V prípade manifest.json súboru mám vyplnené hodnoty: name, short_name, description, author, lang, icons, theme_color, background_color, start_url, a display. Robots.txt nemám, sitemap.xml taky nemám, i když uvažujem že sitemap.xml vytvorím.

---

Teraz by som tu dal pár otázok:

Aké meta tagy a hodnoty v manifeste vyplňujete u svojich projektoch?
Používate robots.txt a sitemap.xml?

ďalej:
Aké sú vaše všeobecné názory?
Čo by ste určite doporučili, a čo nemá veľký zmysel riešiť?
v prípade sitemap.xml, má zmysel v prípade stránky o desiatich podstránkach? prípadne od ako veľkej stránky podľa vás má zmysel tento súbor vytvoriť.

Jak veľký vliv na SEO majú všetky tieto zmínené "veci"?

---

Okrem toho bych byl rád za nejaké rady. Viem že základom je obsah, ten už mám vytvorený, v mojom prípade sa jedná o webovú aplikáciu, takže textového obsahu je tam menej (nie ako u blogoch či spravodajských portáloch), skôr tam mám prvky ako grafy, tabuľky, kalkulačku, a iné interaktívne prvky, to je myslím OK, ovšem okrem textového či iného obsahu si myslím že je dobré sa pozrieť aj na meta tagy a pod. Preto to tu píšem. ďakujem sa vaše názory a prípadne rady.

(Skôr sa jedná len o také všeobecnejšie kecanie o týchto veciach, zatím žiadny konkrétny problém so SEO nemám, keďže ešte som svoj projekt neuverejnil.)

---

Môj osobný názor zatím je že robots.txt je často nepotrebný a nemyslím si že má zmysel ho riešiť. Sitemap.xml má zmysel stránok s veľkým počtom podstránok, a že meta tagy a manifest.json stačí vyplniť tak ako som ho vyplnil ja (i když u meta tagov a manifest.json bych se nechal rýchlo presvedčiť).

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru