Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předražený satelit?

Dobrý večer, rodičům /důchodci/ se pokazil satelitní přijímač a servisman jim tedy dodal nový - tento - https://satelitni-prijimace.heureka.cz/ab-cryptobox-smart/#section a účtoval za něj Kč 3500,- /+ za cestu cca 2x5 km 500,-/ Přeci jenom se mně zdá ta cena za přístroj vysoká, doklad nedostali vůbec žádný. Je takové navýšení ceny u servisu obvyklé, nebo by to mohl být důvod ke stížnosti?

Předmět Autor Datum
Když nevíme, za co přesně platili, těžko si lze udělat názor. To, že nedostali doklad, je samozřejmě…
Kurt 16.09.2018 19:55
Kurt
Těch 3500,- platili za ten satelitní přístroj-to jim bylo řečeno, zapojil kabely a vše se naladilo s…
Georgiuss 16.09.2018 20:00
Georgiuss
Ak menil len pristroj, cize zapojil, spravil fastscan a poucil rodicov o ovladani a da sa kupit naoz… poslední
fleg 16.09.2018 20:12
fleg

Těch 3500,- platili za ten satelitní přístroj-to jim bylo řečeno, zapojil kabely a vše se naladilo samo během cca pěti minut, vzal 4 tisíce, nedal žádný doklad a odjel - to samé bych já udělal za 1500,-/cena satelitu/ - ovšem, možná to ty servisy takto předražené mají.

Ak menil len pristroj, cize zapojil, spravil fastscan a poucil rodicov o ovladani a da sa kupit naozaj za 1500 a mal to k nim 5km tak obvyklad (napr moja cena) by bola do 2500.
A staznost? Akoze kde? Ak pride technik nieco robit tak sa ho najprv opytam kolko to bude stat a podla toho sa rozhodnem. Reklamovat, ze vam dal predrazeny pristroj a uctoval si vela je uz neskoro. Rodicia mu dobrovolne zaplatili, takze nevidim dovod to akokolvek dalej riesit.
Btw ak mali stary pristroj a staru kartu mozno im musel menit aj kartu, karta stoji 20 eur, registracny poplatok teraz nejakych 60 tusim za rok, takze bolo by dobre si zistit, co bolo v cene a potom sa mozeme bavit o tom ci bol drahy.
Aj ked ak zobral za 5km cestu 500 je to naozaj drahe, ja beriem 50 centov za dvojkilometer, cize 5km by stalo 2.5 eura, co je 75CZk.
Btw ja som certifikovany technik Skylinku, ktovie ci je aj on;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru