Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se "zbavit" na ploše (displayi) dlaždic ve Win.10?

Při základním nastavování nového NB s Win.10 Home, jsem měl na ploše pozadí a na ně jsem ukládal zástupce aplikací a přístupů (obdoba Win.7/8).
Na hlavním panelu, řádek dole na displayi, pak byly vloženy často používané. Při kliknutí na wokno vlevo dole se mi vždy objevilo svisle celý, abecedně srovnaný, přehled všech instalovaných aplikací a na středu dlaždice. Dalším kliknutím na wokno se mi vše vrátilo. To mi vyhovovalo.
Nějakou manipulací se mi však stalo, že mám teď na pozadí, na celé ploše, pouze dlaždice (přiznám se, nejsem jejich obdivovatelem a příznivcem:-D). Když kliknu dole na wokno levým, nic se neděje, zůstávají stále, pokud pravým, objeví se vlevo sloupec s nabídkou možností nastavení NB. A pokud kliknu vlevo nahoře levým/pravým, objeví se Strat/dlaždice/přehled všech instalovaných na celé ploše. Přepíná se pak mezi dlaždicemi a přehledem všech instalovaných, při kliknutí na Start se neděje nic.
V hlavním panelu (na spodní části) mi zmizely ty často používané, ale to se mi už podařilo vrátit. Ale k té původní ploše, pouze s těmi zástupci, se nemohu dostat. Stále jsou tu ty "dlaždice"3-[. Poraďte, kde je chyba a jak se dostat k té původní ploše bez dlaždic.:-p Osobně mám na svém NB Win.8.1 a pracuji raději bez nich.;-)

Předmět Autor Datum
Zapnutý režim tablet? Klikněte vpravo dole na liště na ikonu oznámení a v zobrazeném panelu na ikonu…
Kurt 19.09.2018 10:16
Kurt
Nefunguje. Dostanu se do nastavení/systém/tablet a tu pouze vypínám a zapínám hlavní panel (pro tabl…
George63 19.09.2018 11:03
George63
vpravo dole na liště na ikonu oznámení a v zobrazeném panelu na ikonu Režim tabletu. nastavení/sys…
Kurt 19.09.2018 12:43
Kurt
Ono nic jiného to ani nemuze byt, pak zalezi co se skryva pod "Nějakou manipulací se mi však stalo"…
XoXoChanel 19.09.2018 12:48
XoXoChanel
Takhle - rada byla "vpravo dole na liště" a uživatel lezl vlevo do nabídky start, čili bych věřil to…
Kurt 19.09.2018 12:51
Kurt
Kluci, nejsem blbej:-D, do nabídky Start vlevo jsem nelez! Seno/sláma jsem nikdy na vojně nepotřebov…
George63 19.09.2018 19:04
George63
Provedl jsi po změně nastavení restart....? ;-)
host 19.09.2018 19:08
host
V nastavení: "Celoobrazovková nabídka Start". poslední
dsa 19.09.2018 21:01
dsa

Ono nic jiného to ani nemuze byt, pak zalezi co se skryva pod "Nějakou manipulací se mi však stalo" IHMO je to jak pises vyse, ma spustené prostredi optimizované na dotek/tablet, spustitelna z pravého notifikacniho menu.

Kluci, nejsem blbej:-D, do nabídky Start vlevo jsem nelez! Seno/sláma jsem nikdy na vojně nepotřeboval a ruce si taky nepletu;-). A řidičák mám už 50 let, naježděno "sakra" km a zatím bez nehod! :puff: A včil k řešení:vpravo dole, na liště, mám obdélníček a na něm: "Žádná nová oznámení". Kliknu levým a objeví se mi 4 kolonky "Síť/Poznámka/Všechna nastavení/Režim v letadle". Kliknu levým na Všechna nastavení, a jsem v Nastavení Windows. Kliknu na "Systém" (zobrazení/oznámení/napájení). Kliknu a tam je kolonka "Režim tabletu". V něm je "Když se přihlásím" (Použít tabletový režim/desktopový režim/vhodný režim pro můj HW). Přepínání nemá na nic vliv. Pod tím "Když toto zař.atuom.zapne nebo vypne režim tabletu" (Neptat se a nepřepínat/ Vždy se mě před přepnutí zeptat/Neptat se a vždy stav přepnout). Opět přepínání nemá na nic vliv. Pod tím pak skrývání ikon aplikací na hlavním panelu a hlavního panelu v režimu tabletu (zap. a vyp.). To oboje funguje. Tak už nevím, co by o mohlo bejt. Kdy se mi to takhle nastavilo ale opravdu nevím.:-[

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru