Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokazené piny na MB

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na otázku ohledem mé matičné desky. Mám MSI Z97 PC Mate s PCI Express 3.0 x16 na grafiku a nejak před měsícem mi začal vypadávat obraz(slyšel sem písničky i hry když vypadl, takže mi nemohl zamrznout PC), tak jsem si říkal, že to je asi mou grafickou kartou, vždyť už si toho beztak prožila dost. Ale všiml sem si, že na pinech na grafice se udělali černé šmuhy, jakoby se nedotýkali se zběrnicí ale jen mezi nimi skákali jiskry. Přehodil sem grafiku na PCIe 2.0 co tam mám taky a už to jde v pohode. Proto se chci zeptat: Jak se mohli piny ve zběrnici pohnout? A je to vůbec tím?

Předmět Autor Datum
Co to je za grafiku/ma pridavne napajeni? Ocekaval bych ze ne, a byl spatny kontakt na napajecich pi…
lucifer 24.09.2018 19:56
lucifer
Grafika je ATI Radeon 5870 a má dvě 8-pin PCIe přídavné napájení. Dá se nejak vyřešit ten problem s…
Skunk66 24.09.2018 20:49
Skunk66
Prostě ty kontakty opucuj např isopropylem, nebo ta guma taky funguje. I když já dávám přednost kval…
jezekhifi 24.09.2018 21:08
jezekhifi
Piny se muzou pohnout i dlouhodobym namahanim, zejmena pak chvenim a otresy, i kdyz obcas staci vytr…
gilhad 25.09.2018 20:36
gilhad
Grafika funguje, takze nema cenu riesit "cierne smuhy od iskier". Rozdiel vo vykone si spoznal? Tipu… poslední
Zelenyfour 25.09.2018 21:08
Zelenyfour

Co to je za grafiku/ma pridavne napajeni? Ocekaval bych ze ne, a byl spatny kontakt na napajecich pinech - nejspis vada daneho PCIe konektoru. Pokud nema pridavne napajeni tak to bude stejne neco mene vykonne a nevadi ze je v 2.0, ty postizene kontaky by chtelo ale ocistit (normalne treba tvrdou gumou)

Piny se muzou pohnout i dlouhodobym namahanim, zejmena pak chvenim a otresy, i kdyz obcas staci vytrvaly tlak.
(Ono otresy nemusi byt jen, ze s tim nekdo hlaje volejbal, obcas nam rinci talizre, kdyz kolem projede nakladak, nebo spusti sbijecka, ale zazil jsem i pocitac, ktery plechove drncel, kdyz se na stejnem stole psalo na klavesnici - kousek gumy to odstranil, ale i takove otresy vznikat muzou, zvlast v zapalu hry.

Takze caste rozebirani a skladani neni vetsinou ku prospechu (ono u nejakych -podobnych- konektoru jsem v dataseetu nasel zivotnost (jako zarucenou) v radu nizkych desitek zastrceni - ne ze by to nemohlo -treba- vydrzet i mnohem vic, ale to uz nikdo nezaruci.)

Taky karty jsou docela zrave, pri tom nizkem napeti tam pak obcas tecou docela znacne proudy.

Nejake konektory jsem zachranil opatrnym ocistenim pinu a naslednym napruzenim (takze se zvetsil pritlak) - samozrejme to chce ocistit i protikontakty. A to napruzovani fakt opatrne, at to nezmrsis jeste vic, nez to je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru