Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVB-T2 USB tuner

Zdravím.
Jsem narazíl na netu na info, že pokud chci rozjet na mem PC s Win DVB-T2 USB tuner, musi gragicka karta podporovat HEVC.
Je to pravda?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bych měl ještě jeden dotaz. Jak je to s DVB-T2? DVB-T mělo myslim 3 multiplexy. Kdybych použil raspi…
P.P 05.10.2018 06:54
P.P
DVB-T mělo multiplexů cca 13,ne-li víc. Obdobné to bude i v DVB-T2. Jsou multiplexy celoplošné a mul…
forestek 05.10.2018 10:02
forestek
https://www.omko.cz/prijem-digitalni-televize-dvb-t/
kolemjdoucí1 05.10.2018 18:28
kolemjdoucí1
::) a co já s tím ? Reklamu zde asi nesmíš dělat.
forestek 05.10.2018 18:52
forestek
Jen upřesnil tvoji odpověď, nejde o reklamu. nový
host 05.10.2018 19:05
host
DVB-T u nás má 5 multiplexů, proto mám v PC 5 televizních karet. V Praze jich před DVB-T2 bylo kolem… poslední
ml1 05.11.2018 15:41
ml1

DVB-T mělo multiplexů cca 13,ne-li víc. Obdobné to bude i v DVB-T2. Jsou multiplexy celoplošné a multiplexy regionální. V podstatě definitivně jasno bude v r.2019/2020. Momentálně je předčasné hledat nějaká definitivní řešení,poněvadž mnoho MUXů je přechodných a budou nahrazeny. Některé zůstanou na současných frekvencích,některé budou mít nové kmitočty.

DVB-T u nás má 5 multiplexů, proto mám v PC 5 televizních karet. V Praze jich před DVB-T2 bylo kolem 10 (teď možná ještě víc, seznam stanic má 103 položek, ale řada jich je duplicitních, kromě toho je tam souběh s DVB-T2, takže některé jsou i triplicitní a více). V Itálii jsem jich nalovil asi 7. A jinde to bude zase jiné. Nevím proč máme o tolik chudší nabídku oproti praze. Kolik bude multiplexů v novém vysílání je obestřeno tajemstvími, ale měla by jich podle všeho stačit polovina. Ale kdyby jen toto, těch tajností je daleko víc. Pak se nemůžu divit, že se správa domu pořád nemá k tomu, aby nám kanály DVB-T2 konečně dali do antény.

TV karet potřebujete tolik, kolik multiplexů budete chtít sledovat nebo nahrávat současně. Ideálně tedy nejmíň tolik, kolik je multiplexů, což poskytne naprostou volnost i v případě, že se všechny televize zblázní a současně budou vysílat něco, co stojí za shlédnutí (pravděpodobnost takové situace je sice malá, ale čas od času se to seběhne). Vše za předpokladu, že ten televizní server vystačí s jedním tunerem na multiplex (například když naladíte čt1 a čt24, které jsou ve stejném muxu, zaměstná jen jednu TV kartu a ne dvě). Ještě když jsem měl v PC jen 3 TV karty (myslím tím z pohledu softwaru, byla to jedna hybridní analogová a digitální a jedna dvojitá, která ji měla nahradit; hw to teda byly jen dvě - stará a nová), řešil jsem konflikty dost zřídka, většina stanic vysílá redundantně, takže se vždy našla nějaká repríza, jen mě štvalo, že to musím řešit, pořízením nového DVB-T2 tuneru (AVER TD 310 viz výše) jsem problém na čas vyřešil (DVB-T2 sice nemáme, ale pro příjem DVB-T se taky hodí a až to přijde, budu připraven).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru