Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "výkonný" PC a sekají se hry

Zdravím, měl bych jednu otázku..jedná se o tuto sestavu:
Grafika: 1060 6GB GAMING X
CPU: Ryzen 1300x 3.8GHz (4 core)
ZK: Asus Prime A320M-K
RAM: Crucial 8GB DDR4 2400MHz
Zdroj: Fortron Hyper S 500

Jde o to, že s touhle sestavou mám skoro ve všech hrách docela problém s FPS. Vím, že to není bůhví jaký herní dělo, ale začínám teprve s hraním lepších her a nechtěl jsem hned kupovat PC za X desítek tisíc. Hraju např. PUBG na LOW 55-60fps..World Of Tanks skoro vše na minimum jen vyhlazování na Ultra a taky max 80fps, na více propracovaných mapách to padá i na 50-60fps. Podle videí na YT jsem si nějak nastavil v nVidia panelu GK, aby běžela líp, ale spíše bez úspěchu..zkoušel jsem pomocí MSi Afterburneru sledovat vytížená GK a CPU a jdou max do 60-70% výkonu. Jediná hra, co bere 100%/100% je GTA V na Ultra, fps stabilně 60+FPS, ale stejně je ten obraz né moc plynulý...
Kamarád má úplně stejnou sestavu kromě GK (má 1050Ti) a hry mu tam jedou opoznání plynuleji než mě a to mám lepší GK..WOT na na maximum detaily a pod 60fps mu to na žádné mapě nejde..ani v PUBG..
Další problém PC je, že ve hrách, když změním pohled, nebo v PUBG spadnu z letadla, jsou FPS chvíli třeba 20-30 a sekne se hra..
Bádal jsem po netu, ale nic moc jsem nenašel, čím by to mohlo být..teploty GK i CPU jsou při hraní normální (GK má v OC režimu max 70 a CPU do 65 stupňů).
Byl bych rád, kdyby mi někdo poradil, co s tím...jestli koupit něco lepšího nebo nějak trochu poradit, poučit, co nedávat k sobě apod. Díky všem předem za rady.
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny