Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporuceni notebooku

Dobry den, shanim notebook aby splnoval par nasledujicich veci. Chci ho na edit 4k videi. Jiz vlastnim firemni P52s ale chci si koupit neco skladnejsiho pro sebe (nouzovka i pro edit videi). Tj. maximalni velikost 14", nizka vaha, dotykovy displej, moznost pouzit stylus(pen). Idealne at ma procesor i7 a nabijeni skrze usb-c (mohu vyuzit nabijecku z lenova p52s). Dedikovana graficka karta vyhodou. Cenovka 20-35k. (Cim levneji dokaze splnit me pozadavky o to lepe)

Zatim mi padl do vyberu
Lenovo Yoga 720
Dell touch 13z
HP Spectre 13

Mohli byste mi nejaky doporucit? Pomohlo by mi to s vyberem. Dekuji.

Předmět Autor Datum
A ten notebook chceš s 4K displejem? Pokud chceš zpracovávat video, koukal bych se po rychlé grafick…
Jan Fiala 03.10.2018 11:45
Jan Fiala
Lenovo P52s mi na edit videí stačí. Tenhle co chci má byt záloha do terénu, proto univerzalni nabíje… poslední
adosq 03.10.2018 14:14
adosq

Lenovo P52s mi na edit videí stačí. Tenhle co chci má byt záloha do terénu, proto univerzalni nabíjení usb-c, nízka vaha. Nemusi to byt tedy brutalita na rendery videí. Ale měl by je zvládat taky. Minimálně přehrát videa co pořídím Panasonicem GH5 nebo Blackmagic Cinema Camerou. Rendery budu delat na větší P52s (na které nemám na klávesnici diakritiku, za což se omlouvám v mých textech), tam quadro grafika renderuje svižně. Problém mi to neděla páč projekty mám uloženy na externím SSD Samsung T5. Takže pracovat můžu z jakéhokoli stroje. Ale když budu na dovolené/vyletě, ve vlaku ... budu jen chtít něco málo upravit v projektu, nebo udělat nějaky lehčí edit videa... bylo by super kdyby i ten menší notebook to alespoň zvládl.

Ve zkratce
Na rendery a edit větších projektů již mám Lenovo P52s
Na výlety, práci v terénu, doúpravy projektů, videí bych rád nějaký ten convertible notebook.

PS: ještě mne napadlo pořídit notebook s integrovanou GPU a pořídit k němu časem nejakou EGPU připojitelnou skrze usb-c (na finální rendery videí). Možná to není špatné řešení, leží mi doma 4 notebooky které jsou mrtvé právě protože jim odesla dedikovaná GPU, tak z toho mám taky trochu obavy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru