Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Špatné fotky z flashky

Co je to za bábol " jen aby to nebylo v počítači kde je systém" Jako data nebo jen ty zálohy? Zálohy ano, to je přímo definice zálohy, že jsou offline (nejsou připojené, /přimountované/, kde by jim hrozilo smazání) a jsou na nezávislém jiném médiu.

To médium musí vhodné. Flaska se může ztratit, může se zkratovat, můžou se na ní data "ztratit" náhodnou chybou (radiace, šum), ztráta napájení v případě nepoužití journalovacího FS (to ale není nutná podmínka, protože přepisování vyžaduje smazat stránky zbloku) . HDD může dostat otřes, ztráta napájení také vadí (ale můj soukromý odhad je, že se nezapíše jen jeden sektor, záleží také zda je to šindelový mrdník (tam ostatně je prý zóna 256MB)) nebo starší spolehlivější bez překryvu)

Základní další podmínka zálohy, je mít zrcadlový obraz v N kopiích, kdy se mocninně snižuje pravděpodobnost selhání)

> lední brtník: máš v tom mrdník, co bys chtěl spolehlivějšího než disk? Na tom, zda je externí či interní nezáleží tolik (chytrolíni říkají, aby se vyhnuli externím diskům co mají napevno USB převodník, něco pravdy na tom je, ale odejít může všechno, stejně jako USB bridge, tak i třeba čip na disku). A co chování uživatelů? klidně si může udělat zálohu na interní SAS disk v RAID synology, ale mu ta kraskna spadne z 4. patra na beton, má také po datech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny