Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Špatné fotky z flashky

Ahoj, prosím vás o pomoc. Jsem zastáncem zálohování fotek, dokumentů no prostě všeho co jde zálohovat a jen aby to nebylo v počítači kde je systém. Tak jsem poradil bývalé ženě ať si raději zálohuje fotky z počítače a ona si koupila flashku a dala své fotky na tuto flashku. Co se nestalo po nějaké době se chtěla na fotky kouknout a fotky byly pokažené tím způsobem, že byly třeba v půlce úplně šedé, nebo v menším formátu byly viditelné a když je člověk roztáhl do většího formátu tak fotka nešla vidět. Prosím vás jestli existuje nějaký program který by fotky zpravil nebo je vytáhl z flashky nepoškozené. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi se mi teď někteří budou smát. :-/ Ale pokud opravdu nemá někdo peníze na ext.HD, tak já jsem, lo…
George63 08.01.2019 11:06
George63
taky možnost. je to málo pohotové, trvá to, špatně se v tom listuje, ale co se jednou správně vypálí… nový
lední brtník 09.01.2019 01:53
lední brtník
a mít přitom na vědomí, že trvale připojený disk v pc není nijak chráněn proti zašifrování ransomwar… poslední
blue5 09.01.2019 14:46
blue5

Asi se mi teď někteří budou smát. :-/ Ale pokud opravdu nemá někdo peníze na ext.HD, tak já jsem, loni na jaře, koupil náhodou v Kaufláči, ve slevě, 20 DVD disků (94 GB dat) za 60,- Kč. Pochopitelně jsou to Kauflanďácký a nebude to nic moc. A přesto, že mám dva zálohovací ext.HD a dva NB, v nichž mám stále vše, tak jsem ještě nejdůležitější rodinné fotky a videa uložil ještě na tyhle DVD, uložil je do vinylových složek a spolehlivého pouzdra. A když jsem nedávno kontroloval, vše OK. A mnoho 10 a více let starých CD a DVD, z dřívějších dob, která mám dobře uložená (a i se přehrávala) tak mi stále ještě fungují. Odešlo jich pouze pár a většinou na mechanické poškození povrchu. A tak si myslím, že pokud se dobře a vhodně uloží, nepřehrávají se a mechanicky se nepoškodí, tak je to poměrně dobrá (a hlavně levná) záloha.;-)
Důležité ovšem je, mít v NB, nebo v PC DVD mechaniku, což už, v současné době, přestává být standart.

taky možnost. je to málo pohotové, trvá to, špatně se v tom listuje, ale co se jednou správně vypálí, vydrží skoro nafurt.
(interní mechanika není podmínka, rodinná pučovací externí dvd funguje stejně dobře)

ale záloha není umístění souborů na jediném místě, to je jen krok od ztráty dat.

další možné řešení - když člověk nechce investovat do domácí nasky - je druhý už nevyhovující disk v pc (vyšší desítky až stovky gb) a na něj odkládat pouze fotky do adresářů podle téma nebo podle data, ať se pak dobře vypalují nebo zálohují někam dál.
nastavit mu např. písmeno z: jako záloha, ať si to člověk neplete s pracovním diskem.

a mít přitom na vědomí, že trvale připojený disk v pc není nijak chráněn proti zašifrování ransomwarem.

a mít přitom na vědomí, že trvale připojený disk v pc není nijak chráněn proti zašifrování ransomwarem.

Sice uz sme trochu mimo vyriesenej temy zachrany fotiek z flashky, ale liekom na tento problem je externa usb-sata redukcia aj s napajanim, ktoru pouzivam ja (hlavne na zachranu dat, ale teda aj na zalohy), HDD sa naplni a odlozi do suplika. Pevnych diskov sa samozrejme moze pouzit aj viac a mozu byt zaslane na rozne kontinenty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru