Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží zda máš Notebook a chceš z toho výdrž, menší teploty, tichý chod. Dobré na tom je, že to jde… poslední
Dada jaja 04.10.2018 10:35
Dada jaja

Záleží zda máš Notebook a chceš z toho výdrž, menší teploty, tichý chod.

Dobré na tom je, že to jde zvlášť určit pro baterie a pro chod ze sítě (jeden profil , trochu nepřehledné)

Záleží na víc faktorech, jestli ti neběží další program pro (lepší správu výkonu PC). Kromě toho "Vyvážený " a "vysoký " jsou jen názvy: Zálezí na samotných parametrech toho schémata: Především Maximální a minimálni frekvence. Nebo u některých notebooků je tam rozšření na úpravu TDP (většinou jen pouhé 2 volby 45W a 35W místo číselné hodnoty) a nebo na charakteristiku větráku (Držet minimální teploty, Držet tišší větrák, Maximální výkon, Normální)...

Ale obecně to tak je. (na čistém OS, bez těchto rozšíření): Rovnováha: Maximální frekvence něco pod turbem (případně turbo, jeli max=100% - přibližně) a v klidu je je na minimu. Vysoký výkon, drží frekvenci na maximu (Turbu?). úSPORA: drží minimální frekvenci.

U některých notebooků to je jinak, kde to řeší BIOS sám a nedovolí OS do toho zasahovat (lze nastavit v biosu něco jako autonomous os control)

Míchá se ale do těchto profilů také podobné "tvarování" výkonu grafické karty, které je s tím svázaná (Intel GPUS: Max. perf= trvale max.frekvence, balanced= mění frekvenci dle potřeby, low power, drží minimum)

Za mě se (zejmena) při chodu na baterii nevyplatí mít povolené turbo, protože při vyšších frekvencích roste spotřeba za výkon (kvůli růstu napětí nutného na udržení frekvence), proto mám nastaveno např 90%.

Další rada: Nastavení hodnoty % Maximální výkon je poněkud kvantované: 100% turbo, 99% někdy také, 98% nižší frekvence.... rovnoměrně napříkaklad k 48%, cokoli pod toto způsobí držení minimální frekvence. U některých ntb není ani rovnoměrný páš, je tam jen turbo a minimum...áda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru