Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak omezit programům maximální spotřebu systémových zdrojů (CPU, RAM, ...)?

Děkuji.
Pravda, pád programu nechci, chci aby konkrétní program kterému omezím i RAM, aby viděl svůj maximální příděl RAM jako maximum dostupné fyzické RAM a až ji zaplní, aby se jeho data začala swapovat na harddisk a ostatní programy by se neswapovaly a běžely v RAM, dokud by nezaplnily zase svůj příděl RAM. V normálním běžném případě bez jakéhokoliv nastavování a omezování to tak přece funguje, že když všechny programy zaplní RAM, tak se jejich data začnou swapovat na HDD, ne?
Navíc, bez nastavování a omezování, když nějaký nenažraný program zaplní celou RAM, tak buď stejně spadne nebo stejně začne swapovat, akorát při zaplnění celé RAM celá událost probíhá s daleko většími bolestmi a těžkostmi než kdyby nenažraný program zaplnil jen nějaký striktně omezený kus RAM, např. při zaplnění celé RAM jsou nenažraným programem omezovány a utiskovány i všechny ostatní programy jako paměť jádra OS, ovladačů, file manager, desktop manager, přepínání oken, taktéž je značně ztíženo a zpomaleno a zbolestněno spuštění jakýchkoliv dalších programů, např. v Terminálu v Linuxu a Správce úloh ve Windowsu, abych mohl nenažraný program sestřelit když bude dělat velké problémy, což všechny tyto případy by v případě zaplnění jen určitého maximálního kousku RAM byly daleko snadnější, svižnější, rychlejší a bezbolestnější, ne :-) ?
Myslím, že i omezení RAM má smysl. Poradíte někdo prosím?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny