Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak omezit programům maximální spotřebu systémových zdrojů (CPU, RAM, ...)?

Děkuji za radu :-/ .
Vím, že s tím dnes asi moc neudělám a že jediné co můžu je hlasitě nebo tiše nadávat, ale stejně: velmi nesouhlasím s tím dnešním stupidním perverzním úchylným nenažraneckým konzumeristickým trendem tzv. úmyslného plánovaného zastarávání, který nám násilím nastolili nenažraní výrobci a prodejci hardwaru spolu v nečisté podvodné obchodní dohodě s výrobci shitového softwaru (Windows, Office, Chrome, webstránky a přejavascriptování, Adobe, ...), kdy nám nabízejí čím dál nenažranější programy které toho dělají a umějí čím dál míň a hůře a pomaleji, že jak dřív pojmy jako "kancelářský PC" nebo "PC na internet, MS Office a e-mail" znamenaly tu nejnižší výkonovou kategorii PC, tak že nenažraní perverzní výrobci HW a SW tuto kategorii PC podvodně a perverzně posunují co se nároků týká někam mezi kategorii "herní PC".
Četl jsem studii, že v roce 2007 byly všechny kategorie PC (kancelářské, na práci, na hry) až víc než dost výkonné i s rezervami do budoucnosti ke svému účelu a programy dost kvalitní a výkonné a efektivní (jedinou výjimkou byly tehdejší tehdy tak moc nenáviděné a odmítané Windows Vista) a že odvětví PC už dosáhlo na strop. Ale výrobci a prodejci hardwaru museli a chtěli dál tučně vydělávat a tehdejší stav PC odvětví pro ně znamenal, že uživatelé nebudou chcít utrácet, proč taky. Tak výrobci HW museli udělat špinavé neetické obchodní dohody s největšími výrobci softwaru, aby dělali nenažranější software, který toho umí stejně jako starší rychlejší programy, ale potřebuje mnohem výkonnější počítače a aby výrobci SW protlačili své nové šmejdy jako oficiální standardy. A hle, koryto se otvevřelo a dnešní stav odvětví je toho důkazem.
Ale jak říkám, asi s tím nic nenadělám, můžu maximálně jen hlasitě nebo tiše nadávat, ale stejně je toto co se děje pořádný hnus. Můžu maximálně zkusit psát vlastní programy a doufat, že se přes veškeré tržní nečisté neetické lobby a kartely prosadí... .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny