Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ASUS, W10, build 1809: Power Saving Switch is changed. Vyřešeno.

(kategorie by mohla být i "software")

Starý kancl NB ASUS (9 let), původně W7/Home, po výměně disku W10/Home, update na W10 zdarma. Ač nebyly ovladače na stránkách ASUS, stažené z WU fungují, problém žádný.

Spustil jsem z Windowsupdate update na poslední build, October 2018. Trvalo to snad 2-3 hodiny (je to starý křáp), ale po několika restartech dokončeno a vše funkční. Až na jednu drobnost.

Po nabootování je na ploše W10 tohle:

[]

"Reboot immedialy/ihned" provede restart, ale nic se nezmění. To bych mohl zkoušet donekonečna. Stačí kliknout na "Reboot later/později", vše pak funguje normálně. Po vypnutí a zapnutí NB je to ale zpět.

Hledal jsem, ten problém má více lidí a není nový, např. https://www.windowsphoneinfo.com/threads/how-to-solve-power-saving-switch-is-changed-issue-windows-10.110513/ nebo https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-update/how-to-solve-this-power-saving-switch-is-changed/037af7b7-2cbb-4ea1-8cef-b03473a7aa06
Uváděná řešení nepomohla, nové ovladače neexistují. Sice to ničemu nevadí, ale otravuje mě to zavírat ručně.

Řešení jsem nakonec vypátral, třeba se bude někomu hodit. Platí pro notebooky ASUS, tohle bude asi jejich specifický problém. Je ale možné, že se to vyskytuje i u jiných notebooků, třeba pomůže něco podobného...

V "běžících aplikacích" jsem našel "Power Saving Switch", odkazující na WDC.exe v adresáři C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Hotkey\. Okno s hláškou jsem zavřel ("Reboot later") a WDC.exe přejmenoval na WDC.neexe, tedy znefunkčnil. Po restartu to už nevyskakuje.

Vím, je to "divné" řešení, ale protože na NB nepoužívám žádné baterii šetřící funkce (všude mám nastaveno "nikdy"), NB jede na původní baterku a bez připojení k el. síti maximálně hodinu, nijak mi to nevadí. Je to výhradně NB na cesty mimo domov, abych se dostal nějak k internetu, jinak jej nespouštím.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru