Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Centrum.cz - email o viru RAT

Je to urcite neprijemny, ale zasadni chyba je u toho, kde to heslo bylo zaregistrovano, v tomto pripade to muze byt u Centrum.cz. Nicmene sam pises, ze to bylo starsi heslo. Co teda znamena, ze je heslo vic jak rok zmeneno? Menil jsi ho pred rokem nebo treba pred 5 lety?

Jinak asi tak ctyri-pet let zpatky se i Centrum.cz dusovali, ze uz hesla v plain-textu neuchovavaji, pokud ano, tak jsou to kriplove.

Zadna normalni sluzba totiz tvoje heslo nezna a v databazi nema! Dela se to tak (melo by se to delat tak), ze v databazi je tvoje adresa a k te je prirazen hash retezec urcujici tvoje heslo. Takze kdyz unikne databaze, tak by utocnik mel ziskat tvuj email a nejake cislo, ktere mu nic nerekne.

Napriklad mas email leze(a)centrum.cz a heslo japko456, v databazi se ulozi leze a 35870C6F6A1F26631CD88935FEC7EFE34175B2C.
Pokazde, kdyz zadas heslo, tak se provede kontrolni hash, jestli ten od odpovida tomu zaregistrovanemu.
Nikdo ale zpetne nedokaze z 35870C6F6A1F26631CD88935FEC7EFE34175B2C urcit, ze se jedna o japko456.

Pokud jsi mel teda na tom Centrumu originalni jinde nepouzite heslo a presto ti ho nekdo poslal, tak ti radim prestan Centrum pouzivat. (Jeste je tu moznost, ze utocnik neziskal heslo na Centrumu, ale odeziranim z tve klavesnice, pokud bys mel v pocitaci nainstalovany vir, ktery by monitoroval stisky klaves.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny