Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozete zlozit PC pre CAD/SolidEdge/3D modeling?

Dobry den, otazka je v predmete spravy, znamy ma poziadal o radu pri kupe PC, ktory bude sluzit v praci na AutoCAD, SolidEdge, 3D modelovanie suciastok a vyobrazovanie vyrobnych vykresov. Monitor uz ma (podmienkou je, aby bol na GK DVI aj VGA), potrebuje vsak cele PC od zakladov nove.

Aka doska? Aky CPU? Ake a kolko ramiek? Aka GK? Ake a kolko HDD? A naposledy, cim to vsetko uchladit, aby to bolo co najviac tiche? Cena nehra az taku velku rolu, ale zas prehanat nie je potrebne. Proste potrebuje spolahlivy a najma vykonny stroj na spominanu pracu. Kto ma skusenosti s cad/solidedge, bude vediet poradit, ci sa oplati do buducna stvorjadro, kolko ramiek tie programy podporuju, aka GK bude pre akceleraciu najlepsia (nie na hry) atp.

Za kazdu radu velmi pekne dakujem a posielam vopred chladene :beer:

p2p

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokial na cene velmi nezáleží,stálo by za to sa pozrieť na dosky od SuperMicro,Iwill pre dual Xeon p…
ogl 13.07.2008 11:13
ogl
Slovo odbornika. Vdaka, tie Ati FireGL a nVidia Quadro su teda na akcelerovanie renderovania apod. D…
2laak 13.07.2008 11:23
2laak
HP workstation sú certifikované pre CAD/CAM/CAE aplikácie,dodávajú sa aj modifikované podla požiadav…
ogl 13.07.2008 12:03
ogl
Vdaka za link. :beer: Poradim sa s buducim majitelom. poslední
2laak 13.07.2008 12:43
2laak

pokial na cene velmi nezáleží,stálo by za to sa pozrieť na dosky od SuperMicro,Iwill pre dual Xeon procesory,ako grafiku z cenových dôvodov odporúčam ATi FireGL,pre spomínané účely úplne postačí aj niečo z najnižšej cenovej hladiny ako ati fireGL V3300/v3350,grafiky ako nv quadro a spol sú obvykle pomerne dosť cenovo premrštené,aj keď možno o niečo výkonnejšie ako nižšie modely ati fireGL,ale najnižšie modely ati sa dajú kúpiť už od cca 4000,-,kdežto quadro a spol začínajú cenovo niekde na cca 16000,- a ten cenový rozdiel je už poznať.Možno by stálo za to pozrieť aj ponuku Hewlett-Packard a jeho profi/poloprofi pracovných staníc a zakúpiť vhodné,kompletné riešenie,cenovo to nieje žiadna tragédia a bol by vyriešený aj celý problém so zháňaním vhodných komponentov a stavbou celého pc

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru