Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Excel 2007 - pomalé spuštění *xls, *xlsx, *xlsm

Nabušený PC v W10 Pro/1803, Office 2007

Všiml jsem si, že po kliknutí na jakýkoliv *xls (a další excelové) soubor v Total Commanderu nebo Průzkumníku trvá jeho spuštění docela dlouho (2-3 vteřiny). Ihned se načte prázdný Excel, ale vlastní sešit a tabulky do těch pár sekundách. Word či Power Point (2007) naběhne ihned. Je jedno, zda otevírám naprosto jednoduchý *xls třeba jen s jedním vzorečeke, či soubor o mnoha desítkách složitých a rozsáhlých listech.

Otevírám-li jakýkoliv *xls z už otevřeného Excelu (Soubor - Otevřit), je to otevřené okamžitě.

Zkoušel jsem dočasně odstavit Defender, změna k lepšímu neznatelná.

Pátral jsem, že by mohlo pomoci odstavení DDE a přidání %1 (https://www.zive.cz/poradna/excel---pomale-otevirani-souboru-dde-zachovat/sc-20-cq-464303/default.aspx?consultanswers=1, odkaz na postup ale nefunguje). Netuším, kde tohle ve Windows/Office nastavit, abych to mohl otestovat. Ani nevím, k čemu to je... vazby na jiné programy Office nepoužívám

Mám dojem, že dříve se otevíral Excel normálně, tedy rychleji.

Koukal jsem do nastavení doplňků Excelu
[83518-doplnky-png]
Měl jsem zaškrtnuté (default?) vše kromě Řešitele. Když vše odškrtnu, otevírá se *xls normálně (desetiny vteřiny). Tyhle doplňky jsou (snad) jen nějaké pomocné věci, pokud "pomoc" nepotřebuji, snad to k ničemu nepotřebuji(?). Nebo to přidává funkcionalitu?

Kdesi jsem četl, že pomalé spouštění Excelu by mohlo být i tiskárnami. Mám jich několik, dvě fyzické (jednu v routeru, EPSON, předvolená, jednu HP 3015 napřímo v USB - 2 varianty ovladačů, PDF Creator + pár nepoužívaných, co se s něčím nainstalovalo asi samo nebo je to Windows 10 default). Ale netuším, co by mohlo vadit.
[83519-tiskarny-png]

Vypnutím Doplňků se načítání "znormálnilo". Séře mě ale, že nevím, proč se to zpomalilo. Poradíte, na co se kouknout?
Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny