Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prečo 99% webstránok na Internete sú tak retardovane spravené,...

že pri načitávaní na mobile stránky poskakujú jak klokan na steroidoch.
že vstupné polia "zabúdajú" hodnoty pri každej možnej príležitosti, ako keby tá webstránka trpela demenciou.
že na mobile je tlačítko veľké asi tak že si uživateľ musí dať preoperovať prsty za ihly.
že web sa pri zoomovaní na mobile totálne rozpadne, že by jeden musel tlačítko na odoslanie formulára hladať v Austrálii.
že web prekryje obsah biliardou líšt o cookies a inych zranikoch, ze kym to pozatvarate, aby ste prečítali obsah, tak si medzi tým najdete ubytovanie v marnici.
že ...
...
...

no a tucet iných retardácií na webstránkach.

Předmět Autor Datum
Pretože webové stránky sú výsledkom kompromisov a nie vždy je dôležité ich perfektné technické sprac…
moose 15.10.2018 08:19
moose
Otázka bola skôr rečnícka, ale všeobecne som rád za reakciu. Chcel by som sa spýtať ale, či nepozná… poslední
Mlocik97 15.10.2018 09:31
Mlocik97

Pretože webové stránky sú výsledkom kompromisov a nie vždy je dôležité ich perfektné technické spracovanie. Cookie bannery sú zasa kombinovaným výsledkom nepochopenia a toho, keď technicky nezdatní ľudia píšu technické zákony.

Ak ti vadí konkrétna stránka, tak sa môžeš spýtať priamo majiteľa/prevádzkovateľa, prečo to má retardovane spravené (ak chceš od neho ale dostať rozumnú odpoveď, tak by som sa to snažil formulovať inak).

Otázka bola skôr rečnícka, ale všeobecne som rád za reakciu.

Chcel by som sa spýtať ale, či nepoznáš spôsob, akým by sa z pohladu bežného návštevníka dali minimalizovať takéto . Viem že veľkosť tlačítok a iných interaktívnych prvkov na stránkach asi tak ľahko nezmením. Ale aspoň to čo by šlo, aby fungovalo lepšie.. trebárs či nieje nejaký doplnk, ktorý pri načitávaní upravuje pozíciu nascrollovania tak, aby stránka "neposkakovala". Alebo či existuje doplnok, ktorý by si na určitej stránke zapamätal na nejakú chvílu dáta, ktoré som vpísal do políčok nejakého formulára, alebo do textového pola, prípadne že by si zapamätalo aj začiarknutelné políčka a pod. Prípadne či nie sú v prehliadačoch nejaké experimentálne funkcie ktoré tieto veci riešia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru