Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BIOS - castecne poruseny

Nevi nekdo co delat pokud mam castecne poruseny BIOS a po zapnuti PC se na monitoru nic nezobrazí (nektere funkce jako zapnuti PC po pripojeni do site (napajeni)) CMOS reset nepomohl. ??? MB:Gigabyte nF550 M55S-S3, AMD Athlon X2 4200+EE, Radeon X1950GT 512MB 256bit.
Dik za odpoved..:-)
Změna předmětu, původně: BIOS (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to si mal nieco vadne (RAM, doska, zdroj slaby alebo vadny) uz predtym ako si to flashoval, ked…
MM.. 14.07.2008 12:45
MM..
nectes nic co je v predchozi diskusi jelikos sem psal ze je vadnej akorat BIOS a nevim jak ho flesno…
Hudy 14.07.2008 13:06
Hudy
Psal jsi, ze ti to zlobilo, proto jsi fleshoval. To, ze je vadny BIOS predpokladas az po flashi, pro…
gd 14.07.2008 13:19
gd
no zpet to vratit neumim ale jako odbornika tim myslis co. Ja jednou sel do obchodu a nevedeli co po…
Hudy 14.07.2008 13:22
Hudy
V prvom rade tu dosku vyber z kejsu, poodpajaj vsetko nepotrebne, skus to len s RAM, CPU a videkarto…
MM.. 14.07.2008 13:31
MM..
boot cd mam ale nelze ho pouzit a pri odpojeni vseho co lze pc speaker nepiska
Hudy 14.07.2008 13:38
Hudy
jak ho taky pouzit bez biosu ze?
Hudy 14.07.2008 13:38
Hudy
A s jinym HW ti to nejde? (CPU, RAM, GK, ZDROJ)??? BIOS je mozna OK, mozna ne? Kde beres tu jistotu?… nový
gd 14.07.2008 13:47
gd
+ umis moderni zkratky + dale me moc nenapada... - text se neda cist (nic proti tobe, ale mas alesp…
gd 14.07.2008 13:43
gd
panáček si nestojí za svým názorem tvrdě, protože kromě samozřejmosti že po přeflashování je bios na… nový
lední brtník 14.07.2008 14:07
lední brtník
bios nemôže byť čiastočne porušený,on je buď v poriadku a pc ide zapnúť,alebo je porušený a pc nenaš… poslední
ogl 15.07.2008 09:41
ogl

Tak to si mal nieco vadne (RAM, doska, zdroj slaby alebo vadny) uz predtym ako si to flashoval, ked ti to uz predtym blblo.
Bud to ma dual BIOS (pozries si v navode ze ako sa to prepina) alebo ak nema dual tak by sa musel preflashovat BIOS externe, ak je na vine BIOS. Osobne tipujem ze nie je na vine BIOS ale mas tam HW problem. Najprv vsetko nepotrebne poodpajat, aj grafiku a RAM, zapnut, pipa to?
Odniest to niekam kde tomu rozumeju a kde su schopni vyskusat iny zdroj apod prip. hned aj vymenit vadny komponent. Za peniaze samozrejme.
Alebo ak je to v zaruke odnes to reklamovat.

Psal jsi, ze ti to zlobilo, proto jsi fleshoval. To, ze je vadny BIOS predpokladas az po flashi, protoze ti nejde nahodit comp... Pokud ti to ale zlobilo, nemuselo to byt BIOSem. To nemas overene. Ja pochopil tak, ze ti to neslo, tak jsi to "dodelal" preflashovanim. Stale predpokladas, ze po uspesnem falshi to pojede. To nemas nikde zaruceno, mohla se tam projevit i dalsi vada...

Z meho pohledu ses v tom vrtal a neco se pojebalo. Ted to uz neres a hod to na reklamaci.

Ja se setkal driv s necim podobnym, bylo to zpusobeno spatnym kontaktem AGP. Jak se skrin ruzne prohybala vlivem teplot, chovalo se to tak ze to bylo OK, po zapnuti najednou nic. Jak u tebe. Zkousenim dalsich soucastek jsem se snazil vyvratit domenku chyb. Chybu jsem nalezl, BIOS bych flashoval, pokud bych mel jistotu, ze mi to pomuze (nebere CPU, disk atd.), protoze je to rizikova operace. Pokud to neumis vratit zpet, vyhledej radsi odbornika.

V prvom rade tu dosku vyber z kejsu, poodpajaj vsetko nepotrebne, skus to len s RAM, CPU a videkartou (prip. aj bez RAM a videokarty ze ci to bude pipat). Ak nebude je BIOS alebo doska v haji. (BIOS nie je ciastocne v haji, ale uplne v haji, o zapinanie sa stara chipset a nie BIOS, aj fcia after AC power loss je vec chipsetu a po clear CMOS sa nastavi v chipsete do defaultu).

Pozri si v navode ta doska ma mat fciu xpress BIOS recovery, moze byt ze sa da vyrobit boot CD alebo disketa a mackanim nejakej klavesy sa spusti recovery flashovanie z toho CD/diskety. Ak o tom v navode nic nie je tak mas smolu naflashovat sa to da jedine externym programatorom, a kedze je to napajkovane tak ti to nikto robit nebude, takze ak nepomoze vybratie z kejsu a nenabehne to s minimalnou konfiguraciou ani po vybrati knoflikbaterky na 5minut pri vypnutom PC z 230V, tak reklamacia.

+ umis moderni zkratky
+ dale me moc nenapada...

- text se neda cist (nic proti tobe, ale mas alespon ZS???) Pokud by jsi nebyl ceskeho nebo slovenskeho puvodu, pak bych to pochopil...
- problem neni srozumitelne popsan
- jsou ingnorovany rady - tvrde si stojis za svym nazorem

-> odbornik ti umi obcas i pomoci, pokud mu sdelis presne problem, nikoliv sva vydedukovana reseni.
-> "Prodluzkou COM1 portu" myslis "prodluzovaci kabel na standardni seriovy port"? Existuje i COM2 atd. Obavam se, ze LOL neni na miste.

Holt si priznej, ze to nekde "skripe", protoze jsi si dodelal PC a ani ted nejsi schopen pomoci nekolika radcu problem vyresit. Zahod tedy svoji hrdost a jdi k odbornikovi, co si za to sam sedne a provede vlastni dagnostiku. LOL a HAWK.

panáček si nestojí za svým názorem tvrdě, protože kromě samozřejmosti že po přeflashování je bios nastaven default, což je pro něj neslýchaná novinka, nemá žádný argument. čili za svým názorem si sice stojí, ale natvrdle.

rozumí tomu jak petrželi, protože žádný z problémů nedokáže popsat, nedokáže ani zkusit předložená řešení, nedokáže ani použít manuál k vlastní desce, nedokáže ani napsat jedinou srozumitelnou větu - a jako bonus jeden druh závady řeší naprosto nesmyslným postupem který nemá se závadou nic společné. tipuju že jeho matka je učitelka.

něco tak hloupého už jsem dlouho nepotkal, celá debata s ním je naprostá ztráta času.

bios nemôže byť čiastočne porušený,on je buď v poriadku a pc ide zapnúť,alebo je porušený a pc nenaštartuje vôbec.Problém bude niekde inde,v nejakej prídavnej karte-grafike,zvukovke,sieťovke,v slabom zdroji,v konflkte medzi kartami a integrovanými komponentami,v nekompaktibilite komponentov.RX19xx sú napäťovo velmi náročné grafiky,pokial nieje dostatočne stabilný a kvalitný zdroj,dokážu narobiť velmi nepríjemné prekvapenia

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru