Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SIM kartu na data, od koho

Ahoj,

pokud to tu nekdo sleduje, tak jen overeni, jestli mi neco neuteklo.

Chci si poridit SIM kartu na data pres LTE. Co jsem koukal na nabidky, tak vyjma Kaktusu, ktery mam na mobilu, tak nejlepsi dve nabidky co jsem nasel jsou:

Nordic Telecom (v siti O2) - za 198Kc mesicne s FUP 4GB a omezenim rychlosti LTE na 1Mbps

emtecko (v siti O2) - za 213Kc mesicne s FUP 3GB (1,5+1,5GB) a maximalni rychlosti 40Mbps

---

Zatim favorizuju emtecko kvuli te rychlosti a protoze je lehci zrusit smlouvu, kdyby mi LTE na chalupe nefungovalo, mam tam odzkouseny jen T-Mobile a ten jede OK (ma tam signal).

Vsechno ostatni co jsem nasel, bylo tak dvakrat drazsi minimalne.

Potrebuju na chalupu tak cca 3GB dat mesicne, abych nedopadl jako ted, ze mi Win10 vycucly 1,5GB a byl jsem zbytek pobytu bez netu. Co se tyka mistnich wifistu, tak je to tak za 400-500Kc mesicne, to se mi nevyplati.

Nejaky tip nebo zkusenosti s tema dvema zminenyma? Dik.

Předmět Autor Datum
Potrebuju na chalupu tak cca 3GB dat mesicne, abych nedopadl jako ted, ze mi Win10 vycucly 1,5GB To…
COh 19.10.2018 11:08
COh
Byla to souhra okolnosti, ale neni predmetem dotazu, bylo to jen na dokresleni co potrebuju. Nebylo…
RMX 19.10.2018 11:23
RMX
Proc nezkusit satelitni pripojeni ? (tedy jestli na chalupe travis hodne casu, jednou za mesic to IM…
COh 19.10.2018 11:25
COh
jednou za mesic to IMHO nema cenu Muj pripad prave. Takze ne, mam jasne vymysleno, ze se nic nad ~…
RMX 19.10.2018 11:45
RMX
Ahoj, já bych nešel ani do jednoho. Nordic byl dříve UFON, kterému stále někde něco nešlo, pak se př…
Jojo 99 19.10.2018 12:23
Jojo 99
Nordic tvrdi, ze s UFONem nema nic spolecneho, proste od nej jen koupili frekvence a infrastrukturu.… poslední
RMX 19.10.2018 13:02
RMX
Jestli se pletu tak prosím o opravu ale ty píšeš, že ti Win 10 vycucly 1,5GB dat? Já si myslím, že s…
Deniusa 19.10.2018 12:27
Deniusa
Hrozne zalezi co na netu delas. Video (youtube) udelas opravdu 1GB dat za hodinu, ale pokud jdes na…
RMX 19.10.2018 13:00
RMX

Potrebuju na chalupu tak cca 3GB dat mesicne, abych nedopadl jako ted, ze mi Win10 vycucly 1,5GB

To je zvlastni. Také pouzivam [4G] pripojeni k Windows 10, ale 1.5Gb sem za den jeste nestahl. Ale také nesleduji videa nebo neposloucham internetovou hudbu.
Tedy alespon mam nastavené "Pevné pripojení s atributem „omezené". Rezim ktery je schvalne proveden pro pripojeni na mobilni data k omezeni objemu prenesených dat . (vse je od site odpojeno a nastaveno systémové omezni DAT které nejsou odesilany, pozastaveny aktualizace tak jako Wp aktualizace aplikaci, nebo jejich stahovani. Nekdy to tak mam nastavevé i na stolnim PC pro [LAN] coz mi usetri cas straveny ktery bych musel travit /srat se/ s aktualizacema).
# Jestli jsi ho nenastavil, neprepl na mobilni data tak se nedivim ;-) Vzdy neco malo proklouzne, ale skoro 2Gb jsi IMHO jen pripojil mobil k PC a nic vic jsi neprovedl. Jinak bych ti doporucil nejaky LIGHT prohlizec, ktery umi také setrit data (desitky Mb), vypinat obrazky a podobne.
Navic ty data jdou nastavit. Kdyz jsi nejses jisty, muzes nastavit treba upozorneni na DATA kazdych 50Mb.

Byla to souhra okolnosti, ale neni predmetem dotazu, bylo to jen na dokresleni co potrebuju.

Nebylo to jen o Win10. Problem je, ze pro kazdou sit musis mobilni pripojeni nastavovat zvlast a pri prvnim pripojeni se to pripoji normalne a musis jit do nastaveni a udelat tam to omezeni dat. Pak to aktualizace bez vyzadani nestahuje.

Tady se seslo to, ze jsem mel poprve Android 8, ktery z nejakeho duvodu odmital pripojeni k Windows 10, pritom na Windows 7 doma to chodilo normalne. Musel jsem teda testovat, kde je problem a pritom se to stalo. Samotny Windows 10 si vzali necely Giga, pak jeste Adobe Reader a bylo to v tahu. Jinak ale pouceni pro priste, ustipnu tomu tipec pres FreeFirewall.

Proc nezkusit satelitni pripojeni ? (tedy jestli na chalupe travis hodne casu, jednou za mesic to IMHO nema cenu) Cenove to vyjde skoro stejne a mas za mesicni poplatek 400Kc pristup k 10Gb (2x tolik co by jsi mel s uvedenym pausalem 4G) alespon podle : Cenik satelitniho pripojeni / Data zdroj : https://satelitni-internet.cz/
# Satelitni pripojeni TW 'Neznam, nepouzivam'. Ale k tomu setreni daty, filmy si muzes stahnou predem (radio muzes poslouchat i pres trandak, nebo pres telefon bez pripojeni) a WEB stranky které chces cist maji moznost ulozeni pred odjezdem jako Off-Line = 0Mb z tvych mobilnich dat :-p
(snad to mensi vytrzeni z komfortniho zivota prezijes :-D) Kdybych mel cas jet na chatu, tak bych si otevrel pivko, nasadil trenyrky takovy ty co z nich lezou koule ven a pripojeni by bylo to posledni co by me zajimalo.

K tem jinym poskytovatelum. Existuji 68 dB zesilovaci anteny GSM (~ 2-300Kc) s pokrytim v prumeru 300-500m2.
# Coz by mohlo problém se signalem mozna resit, ale vybiral bych s rozvahou..

jednou za mesic to IMHO nema cenu

Muj pripad prave.

Takze ne, mam jasne vymysleno, ze se nic nad ~200Kc/mesic nevyplaci a jedinne co teda zbyva je to LTE. Ja predpokladam, ze signal bude OK, to uvidim. Dotaz byl spis miren, jestli neexistuje neco vyhodnejsiho nez emtecko a Nordic Telecom.

Ahoj, já bych nešel ani do jednoho. Nordic byl dříve UFON, kterému stále někde něco nešlo, pak se přejmenoval na Nordic. A ten druhý má často čláenk na mobilmánii, podle mě ,,zaplacený" neomezená data apod., ale v diskuzích pod článek to hrozně haní jejich bývalí uživatelé. Jedno je něco nabízet na webu a druhá věc, aby to byla pravda. Hledej recenze na netu a rozhodni se sám.

Jestli se pletu tak prosím o opravu ale ty píšeš, že ti Win 10 vycucly 1,5GB dat? Já si myslím, že surfing mobilem a surfing počítačem je od sebe na míle vzdáleny co se přenesených dat týče. Používat tedy mobilní tarif s volnými daty 4GB na mobilu, ti asi na nějakou dobu vystačí ale připojit na mobilní data notebook? To ty 4GB dat musí být v háji snad i za hodinu.

Dále, nevyznám se v mobilních rychlostech ale myslím si, že 1Mbps je teda docla ubohy a na toto ještě nasazují FUP? No potěš.

Hrozne zalezi co na netu delas. Video (youtube) udelas opravdu 1GB dat za hodinu, ale pokud jdes na poradnu a par technologickych webzinu, tak neni problem se za vecer vejit do 150MB.

Co se tyka objemu dat, tak nebudu-li chybovat s povolenym nesmyslnym updatem aplikaci, tak se na chalupe za tech maximalne 5-7 dni v mesici v pohode vejdu do 1,5GB i se spustenym Steamem.

Mas pravdu, ze 1Mbps je hranicni rychlost, proto uprednostnuju to emtecko, kde bych mel mit 1,5GB za 143Kc + 1,5GB obnova za 70Kc. To by melo urcite stacit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru