Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem samovolny reset PC

Zdravíčko, před par minutami se mi zničeho nic resetoval PC.

Browsil jsem po siti a najednou černa obrazovka, slyšel jsem harddisk jak pozvolna zpomaluje, ale co mě překvapilo že větraky se točily dal. Za chvili najelo logo vyrobce desky a system zase najel.

Kdysi se mi na jinem kompu s linuxem stalo že při bouřce prostě zhasnul, ale uplně, prostě se zastavil - připsal jsem to vykyvu napětí. Normalně jsem ho zapnul a pohoda.

Jenže nechapu co ma byt tohle, obloha sice zamračena ale klidna(ačkoli elektrarna je trochu jinde) ale to by snad zhasl cely komp včetně větraků apod. Da se někde ve widlích zjistit co se stalo? Zkoušel jsem spravce udalostí ale nic, v adresaři windows není vypis paměti ktery by se vytvořil při normal padu.

Doufam že to bylo zase napětím protože mít ted v kompu vira je fakt poslední na co mam chut.

Předmět Autor Datum
Co je to za komp, jak je stary, jaky ma zdroj. Jsou pravdepodobne 3 moznosti: 1) SW zaskodnici - pro…
gd 14.07.2008 12:50
gd
Tak jsem projel PC tim co sem měl(AVG, Spybot) a ještě jsem doinstaloval Aviru free a nic. Teploty j…
Cylon 14.07.2008 13:42
Cylon
To by tedy melo byt v pohode... Pokud by se to zacalo znovu objevovat, pak je chyba v PC. Ja mam nor…
gd 14.07.2008 13:58
gd
To je luxusní zpusob předpovědi:-D V administratorskem učtu a mě vyskočilo info o obnovení systemu z…
Cylon 14.07.2008 14:21
Cylon
System by te mel tesne pred restartem informovat alespon BSODem. Z dostupnych informaci jsem zadne v…
gd 14.07.2008 14:37
gd
Deska Asus M2N-PV, radeon X550, Ram 512 Buffalo, zdroj fortron 300W. 6adna BSOD, jen z ničeho nic zč…
Cylon 14.07.2008 16:01
Cylon
Ja osobne bych to zatim pricetl poklesu napeti v siti... Sice ten zdroj je Fortron, ale nVidie jsou…
gd 14.07.2008 16:29
gd
Jo procak jsem zapomněl: AMD Athlon 3000+, jinak krta je ATI radeon X550 ne nvidia;-)
Cylon 14.07.2008 16:33
Cylon
Kruci, PC se zase vypnul, opět to same, tentokrat jsem stahoval SP3 a najednou PC zkolaboval(ja čeka…
Cylon 15.07.2008 15:20
Cylon
Odchadza zdroj alebo doska alebo sa nieco prehrieva, SP3 urcite taketo veci neriesi. P.S. a zbytocn…
MM.. 15.07.2008 15:25
MM..
Pravě toho infa že chyby se často nestavají a že ji dnedokazali "dešifrovat" sem si všiml jako první…
Cylon 15.07.2008 16:04
Cylon
Aspon si vypni restartovanie po zavaznej chybe (ovl.panely - system - karta rozsirene - sekcia start…
MM.. 15.07.2008 16:45
MM..
Ovladače jsem neměnil. Poslední co jsem instaloval byly minulou středu pravidelne aktualizace od MS,…
Cylon 15.07.2008 16:51
Cylon
Tak to je tazke, moze byt ze zaplaty, alebo aj nie. Tak najprv skus ten SP3 a uvidis, a znefunkcnova… poslední
MM.. 15.07.2008 17:01
MM..

Co je to za komp, jak je stary, jaky ma zdroj. Jsou pravdepodobne 3 moznosti:
1) SW zaskodnici - projet antivirem, antispyvare atd.
2) prehrivani - jake jsou teploty? (napr. zjisteni pomoci programu speedfan ci BIOSu - pokud to neni problem)
3) zdroj kraci do kremikoveho nebe

Videl bych to na moznost 3.

// jedna se o to, ze mohlo dojit k vykyvu napeti - 12V vetraky pokud bezi, staci jim i 5V. Pokud jde o HDD ci CPU, to nepoznate. Projevuje se to restarty pri vetsim odberu. Mohl to vsak byt i vykyv v siti.

Tak jsem projel PC tim co sem měl(AVG, Spybot) a ještě jsem doinstaloval Aviru free a nic.
Teploty jsou standartní, jako vždy. PC je cc 1.5 roku stare, disk a zdroj asi rok(zkrze zaruku už jednou měněny z duvody "odkračení do křemíkoveho nebe", avšal takto se to neprojevovalo.
Uvidim, snad se to nebude opakovat.

To je luxusní zpusob předpovědi:-D
V administratorskem učtu a mě vyskočilo info o obnovení systemu z duvodu zavažne chyby. Jenže z logů co sem si vytah z tempů však vyčte něco užitečneho jen naprosty genius nebo pracovník MS3-[

System by te mel tesne pred restartem informovat alespon BSODem. Z dostupnych informaci jsem zadne varovani nepostrehl. Jak pises, zalezi, co je v logu... Nechci byt jizlivy, ale jeden nahodny restart rika: "Neco se deje, sleduj to!" Pokud se situace jiz neopakuje...

Sice jsi nenapsal presnou specifikaci HW vcetne zdroje, pokud jde vsak o "lepsi nepoddimenzovane komponenty" v zaruce, tak bych z ojedineleho problemu aferu nedelal. Neco jineho je, kdyby se to opakovalo. Navic restart z duvodu poklasu napeti je celkem bezny, a hlaseni chyb bez HW projevu je jeste castejsi :-D (vsak se rika, ze na 1000 radek kodu je az 7 chyb, po dukladne kontrole jsou omezeny na 3...) To se bavim o nove nainstalovanem PC od vyrobce bez pripojeni na net a instalace dalsich aplikaci. Take to neni 100 procentni :-(.

Ja osobne bych to zatim pricetl poklesu napeti v siti... Sice ten zdroj je Fortron, ale nVidie jsou docela zrave. CPU neznam (predpokladam kolem 65W), pretaktovano snad neni... 300W mi pripada docela malo, pokud by jsi mel vetsi odbery, mohl by s tim byt problem. Pro bezne pouzivani by to mohlo stacit, ale jak rikam, ve spickovem odberu ten zdroj musi jet na hranici. Fortron to snad ustoji...

Tady se jedna o delku vykyvu - ta bude v radu ms. Pokud je zdroj dostatecne naddimenzovan mel by ustat i nekolik desitek ms poklesu (samozrejme zalezi na "delce a velikosti" vykyvu). Tim, ze nemas prilis naddimenzovany zdroj, muzes mit problemy s vykryvanim vetsich vykyvu v siti. Tech 300W je max. zatizitelnost - zalezi take na zatizeni jednotlivych vetvi... Na vetraky nekoukej, ty jsou pohaneny setrvacnosti a cas v ms se na nich nema sanci projevit. Na vlastni elektronice se to vsak jiz projevi.

Kruci, PC se zase vypnul, opět to same, tentokrat jsem stahoval SP3 a najednou PC zkolaboval(ja čekal problemy až po jeho instalaci:-D), a pote opět najel.

Report jsem dal tentokrat odeslat, vybaflo na mě toto:
Original.aspx (zkopčeny text se sem jaksi nevejde)
vskutku užitečne
Zřejmě provedu kompletní zalohu dat, a zkusím jestli po SP3 to nebude v klidu, v jinem připadě se servisak muže těšit na navštěvu, kolísaní proudu v síti dva dny po sobě nevěřím, vzhledem k tomu že nikdy dřív se toto nestalo.

Pravě toho infa že chyby se často nestavají a že ji dnedokazali "dešifrovat" sem si všiml jako první. MS smrdí grrrrrrrrr
ve spravci kjsou dvě "system erro" -> dnešek a včerejšek.

včera: Kód chyby 10000050, parametr1 ff1b5000, parametr2 00000000, parametr3 f87862d3, parametr4 00000000.

dnes: Kód chyby 10000050, parametr1 ff3c8000, parametr2 00000000, parametr3 f87962d3, parametr4 00000000.

Zkoušel jsem už včera googlit ale MS se tvaří že neví co ta čísla znamenají. PC si uděla vylet k servisakovi:-p

Aspon si vypni restartovanie po zavaznej chybe (ovl.panely - system - karta rozsirene - sekcia start systemu) aby si videl poriadne ze co za chyba je na tej bluescreen a prip. aj ze v akom module (.dll apod) nastala, podla toho sa da posudit viac. Moze to byt aj problem ovladacov, co si instaloval tesne predtym ako to zacalo robit? Nejake ovladace/zaplaty? Nemas nejaky novy smejd strceny v USB?

Ovladače jsem neměnil. Poslední co jsem instaloval byly minulou středu pravidelne aktualizace od MS, novy Spybot 1.6. čtvrtek, patek, neděle klid(v sobotu jsem byl pryč) až v ponděli prvni reset, dnes další. Jedine co se mi jeví zvlaštní je že svchost.exe se už několik dní nesnažil volat domů -> mam jetico firewall a ten se mně skoro každy den dotazoval zda muže svchost.exe přistoupit na adresu .......blablabla windowsupdate apod. Od te středy ted už asi 4 dny nic, ale to přisuzuju chybějícímu SP3 jelikož sem četl že MS zase provedl nějake změny na službě Windows update. Jinak nic noveho, žadna USB blbost apod.

Tak to je tazke, moze byt ze zaplaty, alebo aj nie. Tak najprv skus ten SP3 a uvidis, a znefunkcnovaci firewall odinstaluj, vo Win je dostacujuci firewall, nepotrebujes ziaden dalsi FW.
Prip. mozes skusit zalohovat data a instalit Win uplne nanovo nacisto (vcetne formatovania) + SP + ovladace, je mozne aj ze tie problemy sposobuje nejaky vir.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru