Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejde internet

Dneska jsem si hrál v nastavení routeru 192.168 a po rebootu routeru přestal fungovat internet. Teď když to nejde tak se do toho nastavení vlastně nemůžu dostat a nejvím co s tím. WiFi zmizela a Ethernet není identifikovany. Díky za rady jak na to.

Předmět Autor Datum
Reset do továrního nastavení a potom nastavit IP adresu, masku, bránu a DNS od poskytovatele, kterou…
Lukas1982 28.10.2018 23:55
Lukas1982
po resetu (router mívá tlačítko zezadu nebo dírku) se ti pc připojí sám, bo se nastaví na lan straně…
lední brtník 29.10.2018 00:23
lední brtník
Dneska jsem si hrál v nastavení routeru 192.168 a po rebootu routeru přestal fungovat internet. Teď… poslední
yYy 29.10.2018 11:37
yYy

Reset do továrního nastavení a potom nastavit IP adresu, masku, bránu a DNS od poskytovatele, kterou máš ve smlouvě. Pokud nevíš co provádíš, tak už si s tím nehrej.
Nikdo přece nemůže vědět, co jsi s tím routerem prováděl. Pozvi si k tomu někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí.

po resetu (router mívá tlačítko zezadu nebo dírku) se ti pc připojí sám, bo se nastaví na lan straně dhcp protokol. někdy stačí držet 10s, někdy je potřeba vypnout a držet při zapnutí - máš manuál.

pak se připojíš jen na router (přes kabel), protože tovární reset zruší tvé nastavení wifi a wan strany k poskytovateli. ta je buď statická a ve smlouvě, nebo dhcp.

Dneska jsem si hrál v nastavení routeru 192.168 a po rebootu routeru přestal fungovat internet. Teď když to nejde tak se do toho nastavení vlastně nemůžu dostat a nejvím co s tím. WiFi zmizela a Ethernet není identifikovany.

Logicky! Po resete routeru sa nastavia základné údaje. Musíš sa pripojiť cez kábel k routeru, zadať IP routeru (často je to 192.168.0.1, alebo 192.168.1.1), zadať údaje pre vstup do administrácie. Potom si nastavíš údaje pre pripojenie k poskytovateľovi (mal by si to mať na zmluve). LAN musí fungovať, ale svoju ethernet kartu si nastav na Automaticky, pretože je možné, že máš IP adresu napevno a router ti prideľuje inú.
Ale všetko okolo nastavovania je predsa v návode k tomu tajomnému routeru.

Na okraj: platí to pre BFU (ako si ty) vždy a všade - Pokiaľ to funguje - NEHRAB sa v tom!!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru