Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Navyšovanie kapacity internetového pripojenia

Rychlost pripojeniv podstate zavisi na dvou limitech - co se da prenes technicky a co ti poskytovatel poskytne.

Je celkem jasne, ze pokud ti domu vede linka (treba) 100Mb/s tak z ni vic nevytahnes, i kdyz si doma poridis sitove prvky 1.000Mb/s, naopak pokud si poridis (ted uz asi z muzea) 10Mb/s, tak ti to vic ne 10Mb/s nepojede.

Dale pak zalezi na smlouve s poskytovatelem - pokud k tobe vedou draty 100Mb/s a ty si poridis tarif 2Mb/s, protoze je laciny, tak ti poskytovatel priskrti spojeni tak, aby ti nikdy neteklo vic, nez 2Mb/s. Po case je ti to malo, tak zavolas poskytovateli (nebo si to naklikas na jeho strankach ve svem uctu), ze chces limit 5Mb/s - zadny problem, proste povoli kohoutek, potece ti 5Mb/s a budes mesicne platit vic. Kdyz si naklikas 100Mb/s tak ti otevre kohoutek na 100Mb/s, budes platiti vic a potece ti 100Mb/s (pokud nejde o sdilenou linku pri zatezi). Pokud si ale naklikas 200Mb/s, tak budes platit 200Mb/s, ale potece ti maximalne 100Mb/s, protoze ty draty k tobe vic nezvladnou.

Stejne tak pokud si zaplatis 100Mb/s a draty jsou 100Mb/s a poskytovatel po nich obsluhuje tebe a devet dalsich sousedu, tak ti tech 100Mb/s potece, jen kdyz budou vsichni odpojeni. Kdyz se pripojite vsichni naraz, tak kazdemu potece asi tak 10Mb/s ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny