Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kaspersky vs microsoft essentials

ukázkovým případem kam to až může av dopracovat je avast (a bývalý avg). ve světě je ještě katastrofálnějším příkladem mcafee, tímto zdravím korporátní it managory.
antiviry zdegenerovaly v naháněče statisíců nějakých řetězců, aby se předváděly v pofiderních testech něčeho, co v reálném životě nepotkáš, topí se spíš v historii.
protože to nestačí, s vymýšlením nových metod jak detekovat a "blokovat" cesty napadení se právě tzv. "all" verze stávají zbytečným zpomalovačem a někdy až škodnou.

většinový svět malware je už 10 let jinde než u kdysi zajímavých virů. 95% uživatelů jsou bezbranní laici, kteří nevidí nijak se neskrývající spyware ani v po spuštění, ani v paměti, nebo adware co si sami instalují. už se skoro nepíšou komplikované viry k předvádění ega, ale máme adware pro kšeft.
av firmám slepě jdoucím tradiční cestou dávno ujel vlak v detekci. a také nemají čas a prachy na to soudit se s každým, komu zablokují jeho výnosný doplněk do prohlížeče - "řeší" to tím, že většinový malware ignorují ! (jinými slovy jsou prakticky k ničemu)
jak vidět i z tvého dotazu, ohlupovat laiky 20 let starými báchorkami o své důležitosti se jim daří dodnes.

ms neztrácel čas s detekcí a deratizací desítek tisíc fantomů z testů. řeší co se skutečně právě teď ve světě vyskytuje, nevleče za sebou břemeno nesmyslů. proto není v jednostranných testech tak úspěšný, a i když nemá tak časté aktualizace jako av, reálné výsledky mívá srovnatelné s av dinosaury.
nebýt opravdu dobrých šifrovacích virů, které ještě využívají šikovné metody napadení a šíření, byly by klasické av firmy na odpis.

jak trochu plyne z výše řečeného: av nestačí. je jedním ze způsobů obrany, ale u většiny uživatelů s minimálním významem a pravděpodobně jim spíš k ničemu nebude.
větší důležitost má dnes antispyware zaměřený na "autorun" a nákazu z netu, programy poskytující rozumné logy. nohy jim u toho podráží líný / nefunkční mozek uživatele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny