Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kaspersky vs microsoft essentials

Klidně se tedy můžeš podívat na jejich zdrojový kód a tedy na to, co všechno provádějí.

A co stim zdrojakem bude chudak delat ? K sakru premyslej "než budeš zas někde něco psát".

meč5 : Rozumim, ale dnes se tomu 100% az na vypojeni ze site nevyhnes.
- Jaky mas Operacni Systém ? Windows 10, 7 ?
- Na blokovani reklam jako zaklad muzes nainstalovat Ad-Block (od BetaFish zda-li ho maji stale oni, sam ho pouzivam a doterné reklamy nebo hlavne dalsich 10 stranek kdyz na neco kliknes uz nevyskakuji) + Ghostery (zde nejak Antivirus nehraje roli), povolit ho v anonimnim modu, neprihlasovat se Google kontem a navstevovat stranky pres "anonimni" mod. Pak uvidis sam, jestli ty ten zasuvny model (Ad-Block/Gh) blokuje co si predstavujes nebo ne a posud sam ;-).
# Kuprikladu u chrome kliknes v pravo nahore -> otevrit nové okno -> anonmni rezim [ JAK FUNGUJE ANONIMNI REZIM a jak ho spustim ? ].

- Informace tim nezakazes, ale alespon cast zamezis (treba jako cookies -které skladuji nekteré udaje [CO JSOU COOKIES?]- které se na konci saison neulozi a podobne. Tak pri novém spusteni v anonimnim modu si nepamatuji kde jsi byl nebo co jsi delal, kde ses prihlasoval).
(pak anonimni jako adresa IP bys musel pouzit pripojeni typu VPN -- coz je ale bohuzel zpravidla placenena sluzba)

PS : Na jednu stranku ti rozumim. Dnes je toho tolik, ze bezny clovek ani vlastne nevi proti cemu a jak se branit. Zpravidla lidé sahnout po Anti-Virus ale to je jen malé % celkové dnesni nakazy apred vsim te neohrani..
# Takze antivirus je k nicemu ? Dnesni antiviruse maji zpravidla i Anti-Malware, Anti-Adware, Anti-Ransomware (takova ta klasicka trojka) ochranu ale u nekterych to jde na vytizeni PC docela citit. Zakladni problém je treba ze nahradi Firewall za svuj vlastni (FireWall = zed pres kterou jde tvé pripojeni (pakety TCP, UDP atd [CO JE PROTOKOL?]) Ven <- a -> Dovntir [CO JE TO FIREWALL a k cemu slouzi]), nasadi vlastni pravidla coz muze mit za problém s pripojenim na WEB, nebo odmitnuti k pripojeni k aplikacim etc. V horsich pripadech se muze rozhodnout ze nejaky nevinny soubor je virus tak ho proste smazne aniz by te informoval, takle treba uz nenajdes foto tvé pritelkyne :-p
(i kdyz je to spise ojedinelé az na ten Firewall , tak se to stava. Staci aby se to stalo jen jednou aby to nadrobilo (nenavratnout) skodu v pripade ze auto-maze karanténu.

Jeden píše že větší důležitost má dnes antispyware zaměřený na autorun a nákazu z netu, druhý píše že to ani komentovat nebude.

- AUTORUN [CO JE TO AUTORUN?] je to, kdyz zasunes treba do PC "CD" nebo "USB klic", eHDD, tak z toho klice se spusti program auto-maticky, tzv autorun (automatické-spusteni) pres soubor autorun.inf ktery najdes v kořenovém adresáři --zpravidla ho nevidis az kdyz v nastaveni slozky uvede "zobrazit skryté soubory"). Zablokovanim autorun zabranis takovému viru, skodlivému kodu aby se z USB klice sam spustil.
# Nerikam ze by nastacilo v nastaveni nebo registracni klic [AutoRun] z médi zkratka dezaktivovat, ale nechci se zde zbytecne dohadovat .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny