Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Programácia Game-Hostingu

Dobrý deň, zaujímalo by ma, ako sa programuje taký Game-Hosting. Napr. ako sa programuje Hosting na GTA SA:MP Servery. Je na to nejaký program alebo je to skutočne tak, že sa vytvorí .php súbor, a ručne sa tam všetky kódy píšu? A ako to celé funguje? Ako napríklad funguje to, že server sa dá zapnúť, reštartovať atď...?

Chcel by som totiž aspoň sa pokúsiť vytvoriť nejaký Hosting na nejakú hru. Ale PHP ovládam tak max. na 10%. Viem, že pokiaľ ho nebudem vedieť aspoň na 90%, nič nespravím. Je teda na to nejaký program? Nejaký vizuálny editor php? A prečo Hosting funguje len na VPS, a nie napr. na nejakej WWW adrese (doméne)?

Předmět Autor Datum
Neber to jako urážku, ale pokud máš takové otázky, tak PHP neovládáš na 10 %, ale možná tak na 1 %.…
Wikan 02.11.2018 16:36
Wikan
A kde nájdem napr. také hotové kódy na stiahnutie? Že si ich upravím podľa seba?
AD4M 02.11.2018 16:38
AD4M
Nejsou to přímo kódy, ale hotovou verzi si můžeš stáhnout třeba tady: http://sa-mp.com/download.php
Wikan 02.11.2018 17:42
Wikan
Nazdar. Podle toho co pises si zbytecne nekomplikuj zivot a pronajmi si rovnou nakonfigurovany/predi…
COh 02.11.2018 17:46
COh
Práveže o tomto som aj uvažoval, lenže všetky sú platené. Ako... mne nevadí si takú hotovú Administr…
AD4M 02.11.2018 17:54
AD4M
Placena ANO, ale na kolik te to vyjde kdyz to budes delat ty sam ? :-) Zakladni Server neni az tak d… poslední
COh 02.11.2018 17:57
COh

Neber to jako urážku, ale pokud máš takové otázky, tak PHP neovládáš na 10 %, ale možná tak na 1 %.
Buď můžeš použít už nějaké hotové kódy, kterým ideálně jenom podstrčíš svoji konfiguraci, nebo si to samozřejmě můžeš napsat celé sám.
Vypínání a pod. můžeš dělat administraci hostingu.
Na VPS to běží proto, že obyčejný webhosting je určený pro web a je tam tak spousta omezení. Na VPS máš ten server pod mnohem větší vlastní kontrolou.
Co si představuješ pod vizuálním editorem PHP, nemám tušení. PHP budou vždycky textové soubory.

Nazdar.
Podle toho co pises si zbytecne nekomplikuj zivot a pronajmi si rovnou nakonfigurovany/predinstalovany "Game Server Hosting" (ty budes vlastne takovym adminem, muzes ho "reštartovať ", vytvaret nové databaze atď ).
# K tomuto serveru pak dostanes vsechny informace od prihlasovacich az po kody k prihlaseni a pristup pomoci FTP a podobne.

Placena ANO, ale na kolik te to vyjde kdyz to budes delat ty sam ? :-)
Zakladni Server neni az tak drahy, nepotrebujes 10 slotu (uz i 3 jsou IMHO hodne a vzdy muzes rozsirit) Takle potrebujes SERVER, operacni systém + (licenci), dobré PRIPOJENI, koupit doménu starat se o zdravi tvého serveru ty sam, jak to budes delat az ti po prvnim spusteni vyskoci na strane klinta prvni chyba ? Jaky mas plan na zabezpecni, nebo potentionalni "Q" - "DDos" utoky ? Nerikej ze budes hledat reseni na Google :-).
# Jak jsou na tom "dedicated" tzv sdilené (On SP-32 a HOST-32L ) servery které muzou byt o neco levnejsi nevim, ale na zacetek myslim ze budou vic jak dostacujici. Nekteré maji 1 mesic zdarma na zkousku, tak to muzes alespon zkusit aby jsi mel nejkaou predstavu co to relane obnasi.
PS : Jestli chces neco jen tak doma pro hrani s kamosama (na Minecraft + ~ desitka hracu ti staci Raspberry Pi3) tak ano , to by bylo asi zbytecné pronajimat server.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru