Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook převážně na úpravu fotek

Ahoj, potřeboval bych potřebovat pomoc s výběrem NTB. Maximální hranice přístroje by měla být 25000 vč DPH.
Na NTB se budou převážně upravovat fotky, stříhání videa se nepředpokládá.

Mám zde pár favoritů a přidávám svých pár laických názorů, které se nechám rád vyvrátit. :-)

http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=4WU84ES&fbclid=IwAR2fQE3uH-45rcrg1XVcUYJbXNIbtIaE5SDDmAfyT7Befo1B8ECv2ckTQpw zde je 16 gb RAM ovšem pouze 256 SSD disk

https://www.alza.cz/hp-probook-450-g4?dq=5442429&fbclid=IwAR2Z3QDTmg1utc7OtX_Gm-fLWEDim9NGFNfFGD0TacdhYiNDQeK0j0xzg_k tento se mi líbí nejvíce, neb má ssd + hdd

Nebo nějaký jiný nápad?

Děkuji za názory.

Předmět Autor Datum
Ahoj. A jaky Softwér na to bude spouzivat ? 25K je mozna az moc na tento typ zamereni a vlezes se i…
XoXoChanel 04.11.2018 12:11
XoXoChanel
Ano, možná jsem to měl upřesnit. Přístroj bude používán pro produktového fotografa(má dcera), tak že…
njaji 04.11.2018 12:22
njaji
Jestli ju mas poruce , muzes se ji zeptat na preferenci velikosti zobrazeni (velikost obrazovky) a j…
XoXoChanel 04.11.2018 12:27
XoXoChanel
Externí monitor používám (má 24" a rozlišení 1920 x 1080 px ), vstup je HDMI Ne, o vánoční dárek ne…
njaji 04.11.2018 12:50
njaji
Mluvim za sebe, ale od HP bych notebook nekupoval (nerikam ze jsou vsechny spatné, vsechny jsem zkus…
XoXoChanel 04.11.2018 12:55
XoXoChanel
Díky moc :-)
njaji 04.11.2018 13:31
njaji
Ja mam zkusenosti jen s jednotlivymi kusy, takze statisticky naprosto irelevantni, ale mne treba Asu…
merlouska 04.11.2018 14:24
merlouska
nerikam ze jsou vsechny spatné, vsechny jsem zkusit, videt nemohl a systematicky podle znacky odsuzu…
XoXoChanel 04.11.2018 14:36
XoXoChanel
No, ja od zbozi teda ocekavam, ze vydrzi dyl nez dva roky, ale je mi jasny, ze to tak v mnoha pripad… poslední
merlouska 04.11.2018 21:34
merlouska

Ahoj.
A jaky Softwér na to bude spouzivat ?
25K je mozna az moc na tento typ zamereni a vlezes se i do 20 : https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-720-15ikb-gaming-mineral-grey-kovovy-sleva-d5325299.htm, ale nic ti nebrani priplatit za DELL INSPIRON :https://www.alza.cz/dell-inspiron-15-g3-3579?dq=5342118
# Pozadavky by mel splnovat : Vlastni rychlé uloziste M.2 SSD, antireflexni, 4G Video Pamet, 12GB RAM@DDR. CPU i5 7200U Kaby Lake je na tent typ prace zcela dostacujici a calcules budou pocitany pres Radeon RX@560M .

Jestli ju mas poruce , muzes se ji zeptat na preferenci velikosti zobrazeni (velikost obrazovky) a jestli preferuje, nebo jestli bude pouzivat externi monitor. Jestli ma externi monitor ktery bude pouzivat (muze pouzivat oba zaroven) pres jaké rozhrani vstup ho zapojuje (HDMI, Diplay Port)
# Teda jestli nejde o vanocni darek :-p Kdybys pockal do uterka muzu testnout : https://www.alza.cz/asus-vivobook-pro-17-n705un-gc054t-star-grey-metal-d5264142.htm se kterym vystreli Photoshop s trenek ;-) (kdyby jsi mel vyhlidlej jiny typ NTB Asus tak napis, jestli pujde o novejsi model co je stale aktualitou tak bych mohl udelat rychlejsi podrobnejsi test primo s Photoshopem, ale test mohu provést jen na noteboocich znacky Asus).

Mluvim za sebe, ale od HP bych notebook nekupoval (nerikam ze jsou vsechny spatné, vsechny jsem zkusit, videt nemohl a systematicky podle znacky odsuzuji jen "zpatecnici") a nikomu ani nedoporucoval , jak podivuhodnou kvalitou, tak jejich klientskym servisem. (kdyz jsem otevrel naposled HP (model 2017) ,tak me hned do oci skocil ten prvni napajeci mofset za 15Kc. Mozna umyslné kurvitko. To je ta soucastka, ktera kdyz odejde tak uz NTB nespusti a SAV ti systematicky doporuci novou zakladni desku).
# I kdyz od nich mame jeste nejaké servery a clientsky PRO/komercni servis jeste ujde, pro klasického uzivatele to neni ta sama muzika. Asus zalezi od urcitého medelu, ale celkove bych ho ve stejném porovnani oznacil jako "spolehlivejsi".

Ja mam zkusenosti jen s jednotlivymi kusy, takze statisticky naprosto irelevantni, ale mne treba Asus (2006, 25k) odesel po 2 letech a par mesicich, HP (2009, 15k) mi vydrzelo 5 let a pak jeste dalsi 2-3 roky slouzilo nekomu jinemu. Porad funguje, ale uz nema vykon a ma poskozenou asi napajeci zdirku (da se opravit, ale bracha je linej, navic u takhle staryho kusu to stejne asi fakt uz nema moc smysl), takze jen lezi a prasi se na nej. Ted mam Lenovo (2014, 25k) a porad nemam vubec potrebu si porizovat novy ntb.
Kamos ma zase treba 8 let stary Acer a taky porad slape.

Takze ono je to stejne nakonec vzdycky kus od kusu.. nekomu zdechne "dobra znacka" za 2 roky, nekomu vydrzi "smejd" 6 let .. je to ruzny, no :-)

nerikam ze jsou vsechny spatné, vsechny jsem zkusit, videt nemohl a systematicky podle znacky odsuzuji jen "zpatecnici".

Nikde nepisu opak ;-)

Kamos ma zase treba 8 let stary Acer a taky porad Slepe

Jo presne, je to od modelu. Modely na chipsetove rade 945GM po SBridge odchazeli casto u vsech vyrobcu (nekvalitni napajeci mustky Gchipu jako u ATI Mobility). PBGA47 pro Dual-Core [T] jako Centrino, nebo Turionu. 2 roky poté se stjné anomalie obevovali so SBridge na intel@i5 a intel@i7 zakladech. Na tech predchozích modelu « asus » tpeli hlavne A + V modely (a to si vem, ze nekteré ackové modely staly az 40 000 coz okolo roku 2006 byl dobrej peniz).

#Nasledovne po negativnim navratu Asus zacal silne uvazovat jen o jednorocni extention záruky.[/i] V té samé dobe prave odchazeli [HP pavilion DV**] grafické chipy (urcite i zde se potkas s nekym kdo ten problém u tohoto Pavilion BV** NTB zazil) , pak vse je od urcitého modelu, "souhlasim", je to tak.. Pak HP nebo Acer je v podstate to samé pro vyroby vyrobni rezim (pro HP/Hewlett Packard , od NEC uz davno odpustili) ta stejná jong-kond linka. Osobne bych jen znacku HP nedoporucil ale nezakazal, vzdy se da zamerit na urcity model, pohledat nejaké recence co pisou opravdovy uzivatelé co urcity NTB vyzkouseli a proc né ho zakoupit. Sama jsi toho dukazem ze muze poslouzit roky.

#Jinak si padla asi na dobry kousek Paní stístko ? Dnes je spis komercilani strategie "koupit -> uzivat 2 roky (zaruka 2 roky) -> az chcípne -> zrecyklovat" no a pak koupís novej a celé se to tak opakuje dokolecka. Koupit dneska NTB na delsi dobu neni sranda. Osobne jsem spokojenej i s [MacBook Pro 3] ktery jede uz kolik, nakych 8 let stale jak novej. Pak dnes uz ho nejak nepouzivam ale viz prispevek "vykon uz sel citit" jsem pocitil , tak kdybych si vybiral pro sebe na Photoshop na upravu fotek tak si zvolil alespon [MacBook Air 13] : https://www.alza.cz/macbook-air-13-cz-levne-d4268338.htm Né ze by me [Windows 10] vylozene vadil, ale na [OSX] se mi pracuje podstatne lépe a rychleji.

No, ja od zbozi teda ocekavam, ze vydrzi dyl nez dva roky, ale je mi jasny, ze to tak v mnoha pripadech vubec nefunguje, proste dva roky, par mesicu a slus.

Ty dva roky toleruju jeste tak mobilum nizsi/nizsi stredni cenove kategorie (do 7-8 tisic), ale od cehokoli, co stoji nad 10 tisic, bych fakt ocekavala trosku vetsi kvalitu a delsi vydrz nez ty 2 roky. U tech mobilu je ten vyvoj v soucasnosti tak sileny, ze pomalu kazdy rok maji div ne dvojnasobny vykon, coz treba u notebooku takhle nefunguje, samozrejme za predpokladu, ze si clovek koupi neco, co ma vykon a aspon nejakou kvalitu uz v dobe koupe.

On celkove ten system koupit -> pouzivat 2 roky -> rozbije se to, vyhodit, koupit novy je uplne padlej na hlavu. Spousta veci prece vubec nezastarava (spotrebice atd.), tak proc to ma vydrzet jen dva roky? My treba zasneme nad nasi mikrovlnkou, kterou mame uz asi 20 let - uz tenkrat byla nadcasova, a porad slouzi. Tam jsou ty dva roky vydrze fakt nesmysl. Nebo hrozne smutny je to, ze se spousta veci uz dneska vubec neopravuje, levnejsi je koupit novy.
U pocitacu a podobne elektroniky, kde porad roste vykon a naroky, to vymenovani za novy modely asi pochopitelny je, ale i tak by to mohlo aspon ty 3-4 roky v klidu vydrzet.. ja si fakt nechci kupovat novej notebook kazdy dva roky. Kazdejch pet let (nebo i dyl, pokud porad staci vykon) je uplne dostatecnejch.

Ale to je uz offtopic. Proste spotrebni elektronika je spotrebni elektronika a zalezi vicemene na dvou vecech - jestli ma clovek stesti na lepsi kus, a jak se k tomu chova.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru