Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno putty - nastavenie užívateľa

To hlásenie znamená, že na danom porte žiadna služba nepočúva. Takže najprv treba naštartovať FTP službu, prípadne pozrieť do logov, prečo nenaštartovala. Cez netstat -tulpn | grep číslo-portu vieš zistiť, ktorý proces na danom porte počúva (ak žiaden, tak je jasné, že problém nie je v sieti, ale v tom, že služba nebeží).

Len pre istotu - pod FTP sa často rozumejú 3 rôzne protokoly: FTP, FTPS, SFTP. Klasické FTP je nešifrované, FTPS je FTP šifrované cez TLS a SFTP je SSH FTP. Pri FTP a FTPS je dobré rozumieť, ako pracujú - pri čítaní súboru server otvára ďalší dátový port a klientovi povie, kde si môže súbor prečítať. Pri SFTP má server otvorený len jeden port, cez ktorý tečú aj súbory.

Určite nechceš nešifrovanú komunikáciu. Ten vsFTPd podporuje oba FTP a aj FTPS, ale uisti sa, že FTP bez šifrovania nemáš povolené.

Keďže používaš FTP/FTPS, tak musíš vedieť, aké porty sú vyhradené pre odpoveď a tieto porty mať povolené aj na firewalle. Osobne by som uprednostnil SFTP pred FTPS (používal som na to proftpd). Tiež by som nepoužíval systémových používateľov (ako v tom návode), ale používateľov definovaných v konfirgurácii FTP servera. Záleží samozrejme od konkrétnej situácie, takže keď chceš FTPS a systémových používateľov, tak prečo nie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny