Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SMSka se odeslala sama ale zadnou nemam

Ahoj,
potreboval bych se zeptat, jestli se to nekomu take uz nekdy stalo.

Poridil jsem si novou SIM kartu od emtecka. Ve ctvrtek 1.11 jsem ji poprve dal do mobilu s Androidem (SGS5 - LineageOS 15.1) a jinak s tim nic nedelal.

V patek 2.11 jsem se nekdy po 16:00 prihlasil do emteckove samoobsluhy a nastavil si limit mesicni utraty (Infolimit) a vypnul sluzbu posilani zmeskanych sms (Na prijmu). Taky jsem si na to cislo od emtecka zkusil zavolat z domaciho IP telefonu, jestli vse funguje. Tim jsem s nastavovanim skoncil.

Vcera jsem sel zase do samoobsluhy Emtecka a prohlizel si to tam a koukal jsem se do ceniku, ktery datovy tarif si aktivuju, telefon mam hlavne kvuli vyhodnym datum (zatim pouze emtecko mini). Klikl jsem take na vypis a ziram, ze tam mam za 1,82Kc poslanu obycejnou SMS na cislo 773800895 z patku v 16:30. Prekvapilo me to, protoze SMS vubec nepouzivam ve smyslu nepisu je, kazdemu radsi zavolam a telefon jsem mel pouze doma sam a nikdo mi z nej SMS odeslat nemohl. Na prijimani SMS pouzivam aplikaci Textra a v te mam jedinou prijatou SMS, ze me EMtecko vita u nich. Odeslana tam neni zadna.

Tak jsem dnes kontaktoval Emtecko, ale rekli mi, ze SMS skutecne odesla pres branu a tudiz musela odejit z meho pristroje. Bohuzel co v te SMS bylo mi sdelit nedokazou. Nechapu to.

Dostal jsem napad, ze na to cislo 773800895 zkusim zavolat, zkusil jsem to ted odpoledne dvakrat po pul hodine a po kazde je tam takovy ten obsazovaci ton (tutututu).

Dokazal by mi nekdo rici co se stalo?

Řešení:

Předmět Autor Datum
Nemáš SIM po "někom" ? Třeba to odešlo z jeho původní brány,nebo z účtu toho,kdo tu SIM měl. Pouze a…
forestek 05.11.2018 18:13
forestek
SIM jsem dostal od Emtecka, takze myslim, ze musi byt cista.
RedMaX 05.11.2018 18:33
RedMaX
ne na všechna čísla se dá dovolat. Může to být jen odchozí číslo nějaké služby, případně to může být…
Jan Fiala 05.11.2018 18:17
Jan Fiala
Zase si rikam, ze u servisni zpravy by to telefonni cislo bylo znamy, ale kdyz ho zadam do Google, t…
RedMaX 05.11.2018 18:39
RedMaX
SMEJDSKEJ GOOGLE. Tu vyzvu k zabezpeceni jsem odmitl, ale ono si to SMS stejne poslalo. Nenavidim G… poslední
RedMaX 05.11.2018 22:41
RedMaX

ne na všechna čísla se dá dovolat. Může to být jen odchozí číslo nějaké služby, případně to může být číslo pouze pro komunikaci přes SMS. Tu SMS bych tipoval na nějakou servisní zprávu.
A to, že ti nedokážou říct, co bylo v SMS je lež. Obsah SMS samozřejmě archivují.

Zase si rikam, ze u servisni zpravy by to telefonni cislo bylo znamy, ale kdyz ho zadam do Google, tak nic k nemu nenajdu.

Jinak servisni SMS mi obcas z telefonu odeslal Google, ale T-Mobile (Twist) kde jsem byl, mi je neuctoval. Navic ta servisni SMS vypadal tak, ze to bylo nejake cislo a normalne se zobrazilo v mem mobilu, ale tady v mobilu nic nemam. Co by tak jeste pripadalo v uvahu na moznost odeslani servisni SMS, kdyz se v mobilu vymeni SIM karta? Banka, PayPal, Steam, Facebook? Jinak si myslim, ze ostatni aplikace co mam v mobilu nic takoveho delat nebudou.

Opravneni pro SMS, ktere mam povolene v telefonu: Google, Kontakty, Facebook, Google Play, Odorik Callback, Prekladac, SMS a MMS, Spravce LED, Telefon, Textra.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru