Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem i7 vs Xeon pro grafiku.

• Zalezi, ja jsem ji zakoupil (Intel Optane 32Go, M.2 PCIe) a nemohu si stezovat (s prehledem staci 16Gb dle *zamereni*). V celku mi to usetrilo hodne penez za UP mych predeslych HDDs.
POZOR : :x: Né vsechny zakladni desky jsou s touto technologii kompatibilni.

*zamereni*
• Zpravidla mas dve moznosti co s [OPTANE] muzes delat :
1) Spustet na nich urcity SW ktery je exlusivne zalozen na rychlosti uloziste. Zparvidla pro profesionaly.
2) Pouzit OPTANE jak caché, jako vyrovnavaci pamet pro dosavadni HDDs.
# Osobne jsem OPTANE zakoupil pro moznost cislo 2 (na misto RAID 0/strip) pro zrychleni mych dosvadancih 4T@HDD kde pracuji z velkymi soubory. Rychlost jde poznat uz i pomoci pouhého oka. Co trvalo 1minutu je ted zpracovano za 35s (v bodech jsem nekde na urovni klasického SSD, na kolik te vyjde 4T SSD ? ;-) ).
Jestli preferujes jednodussi prirovnani, tak budes mit z dosavadnoho disku HDD takovy lepsi [SSHD] nové generace :-)

*Koupit OPTANE ANO nebo NE* ?
• V prvé rade bych ho doporucil v pripade, ze mas 2x port M.2, kde bych preferoval ten jeden port na klasicky NVMe M.2 pro OS na misto OPTANE.
• V pripade ze mas v PC osazeny disky, které uz nejsou nejrychlesji ale chtel bys zachovat jeho kapacitu a nechces kupovat kvuli zrychleni nové disky tak ano, jinak ti to bude IMHO k nicemu. Navic podle me byl OPTANE vyhodnejsi kdyz byly SSD malé kapacity za velky peniz, dnes koupis NVMe 512Gb aniz bys ses zrujnoval.
TiP ~ A ta druha 2) moznost ? Pro rychlé uroziste nepotrebujes OPTANE, staci pouzit RAMDISK. Rikas RAM DISK ? ANO, z volného mista tvé RAM muzes vytvorit RAMDISK, kuprikladu z tvyhc 16Gb 8Gb pridelis pro RAM disk cimz budes mit 8Gb virtualni uloziste typu RAMDISK..
[spr-bench-xhark.png]
* Dle HW podkladu a kopatibility.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny