Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak jednoduše nainstalovat Windows 10 na čistý disk kvůli vyzkoušení?

Po zakoupení iPhone jsem se setkal s nemožností používat iTunes na stávajících Vistách (aktuální verze se na Visty nenainstaluje a starší verze zase nevidí iPhone s iOS 12). Mám doma jak nerozbalený SSD, tak i nový HD a napadlo mě, že bych odpojil stávající disk, připojil nový disk, na který bych nainstaloval Windows 10. Lze tohle nějak jednoduše provést jenom z USB nebo CD při odpojeném HD? Bude Windows 10 běžet na ASUS IPIBL-LB s Intel Quad Q6600 a ATI Radeon HD 5500?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jelikož Windows 10 nevlastním a nikdy jsem s ním nedělal, jde mi spíše o praktické informace, jestli…
jege 15.11.2018 09:16
jege
Ano, jde.
Wikan 15.11.2018 09:17
Wikan
Tak prý dokonce to lze používat neomezeně, akorát je to (prý) nelegální od samého počátku: https://w… poslední
jege 15.11.2018 09:23
jege

Jelikož Windows 10 nevlastním a nikdy jsem s ním nedělal, jde mi spíše o praktické informace, jestli se dá někde oficiálně stáhnout a nějakou dobu normálně legálně používat. U starších systémů se dala sehnat libovolná instalačka nebo dokonce stáhnout obraz u MS a pak 30 dní normálně používat, teď jsem to již dlouho nezkoušel. Myslím, že obraz lze u MS normálně stáhnout, ale netuším, jestli jej lze nainstalovat bez SN a pak nějakou rozumnou dobu používat.

Tak prý dokonce to lze používat neomezeně, akorát je to (prý) nelegální od samého počátku: https://www.zive.cz/poradna/windows-10-zkusebni-doba/sc-20-cq-601408/default.aspx?consultanswers=1#3397615 . Bude to zatím na domácím PC, na vlastním disku na pokusy, takže to by snad vadit nemělo a když se to osvědčí a konečně udělám pořádek na PC, tak si koupím druhotnou licenci na Aukru nebo u firem, co se na to specializují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru