Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD USB 3.0 neze spustit na win 10

Dobrý den,

mám zde PC All-in-ONE HP e013nc - AMD A9-9400, Radeon R5, Win 10 Home.

Začalo zlobit spouštění řadiče USB 3.0 (chyba 10...). Ovladač byl pojmenován jako "amd usb 3.0 extensible host controller 1.0 (Microsoft)". Po aktualizaci ovladače (pr. tl. a aktualizovat) občas naskočilo. Problém však nastal po pár vypnutích/restartech/odhlášeních a přihlášeních, kdy se opět nepodařilo zařízení spustit.

Po odebrání ovladače a restartu to párkrát opět začalo fungovat a následně zase po vypnutích, přepnutích uživatele se to opět nedařilo spustit.

K řešení jsem provedl následující:
1) aktualizace UEFI ze stránek výrobce
2) aktualizace všech ovladačů ze stránek výrobce...
Je zajímavé, že HP Support assistant nepoznal, že usb porty 3.0 nefungují

3) aktualizace ovladače chipsetu přímo ze stránek AMD (doporučení z fóra HP na jiný stroj, kde to údajně pomohlo).

Ovladač se přestal jmenovat "amd usb 3.0 extensible host controller 1.0 (Microsoft)", ale začal se jmenovat "hostitelský řadič USB kompatibilní s rozhraním xHCI".

Problém je, že občas se to spustit podaří, občas ne při stejném způsobu "aktualizace ovladače". Do dalších několika vypnutí/restartů/odhlášení a přihlášení.

4) zkoušel jsem MS nástroj "DeviceDiagnostic.cab". Ten první najde, za zařízení nebylo úspěšně spustěno, pak zkusí nějaké kroky k nápravě a nahlásí, že u zařízení neidentifikoval problém... Samozřejmě řadič stále nespuštěn.

Setkal jste se s touto ""nestabilitou" spouštění u win 10 někdo? Případně jak to řešit? Nyní to sice nejsem schopen spustit (udělal jsem si pro jistotu bod obnovy), proč to však před 3) po chvíli zase vypadlo? Celkem jsem to asi 6x nahodil...

Nedokážu posoudit, zda je příčina HW nebo SW.

Díky

Předmět Autor Datum
Nedokážu posoudit, zda je příčina HW nebo SW. - Problém je ovladac "SW" , odinstaluj ho. - Kdyz jse… poslední
XoXoChanel 20.11.2018 11:26
XoXoChanel

Nedokážu posoudit, zda je příčina HW nebo SW.

- Problém je ovladac "SW" , odinstaluj ho.
- Kdyz jsem se stim setkal, tak za to mohl bud ovladac instalovany cestou pres Updates Windows, u jinych ovladac vyrobce, bud sel ten, nebo ten. Zpravidla uz u poslednich verzi 10 (~ posledni rok) funguje ten z Updates poskytnuty Microsoftem.
* Ve spravci zarizeni jen zadej : Vypnout → Odinstalovat → restart PC. Po restartu by jsi mel videt ze je jako : "AMD usb 3.0 extensible host" v pripade ze mas v nastaveni Windows → updates → povolenou i instalaci ovladacu/ ostatni produkty MS..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru