Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chytrá domácnost

Pořídili jsme novou pračku (Candy Bianca BWM 1610ph7/1-s)- snaží se být chytrá - měla by se dát přes wifi připojit k netu a pak přes její aplikaci v mobilu (Simply Fi) by měl mít uživatel možnost pračku ovládat, sledovat statistiky pracích cyklů, spotřebu elektriky, stahovat nové programy atd.
Nicméně, pračku wifi síť nevidí (aplikace Simply Fi vyhodí chybovou hlášku), přestože během připojovacího procesu se na pračce samotné zobrazí "connected 10.0.0.2" a zdá se, že by vše mohlo být ok.

Výrobce praček doporučil aby wifi vysílala na frekvenci 2,4 GHz (ano), aby šifrování bylo TKIP, že s AES si pračka nejspíš neporadí (OK, nastaveno WPA2-PSK TKIP+AES) - stále nefunguje, nastaveno tedy WPA-PSK (TKIP+AES), stále nefunguje - samotné TKIP u WPA2-PSK ani WPA-PSK nastavit nejde. V záchvěvu zoufalství nastaveno zebezpečení sítě metodou WEP a 128 bit ASCII klíče, tam pračka ani nenapíše zmíněnou hlášku "connected 10.0.0.2" a aplikace v mobilu stále vyhazuje stejnou hlášku.
Nastavili jsme wifi na "open", s tím si aplikace neporadí vůbec - nějaké heslo prostě chce (i když je wifi veřejná).
Nějaký nápad co by mohlo přidání pračky do sítě brzdit?

Zde odkaz na používaný modem https://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/zyxel-vmg1312-b30b.html?tab=techinfo
Za nápady děkuji vřele :)

Předmět Autor Datum
Předpokládám, že postupujete podle návodu. poslední
Kyncl 20.11.2018 16:04
Kyncl

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru