Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak do televize dostat obrazově kvalitní obsah.

Zdravím všechny.

Pár týdnů vlastním 4K televizi (LG C8) a chtěl bych ji využívat "na plno". Momentálně k ní mám připojený UHD blu-ray přehrávač s filmy jako Planet Earth II, Guardians of the Galaxy II, TO apod.. Obraz je úžasný, ale ceny UHD disků se pohybují kolem 750,-Kč, což je celkem hodně a tak si dost vybírám, co koupím. Plánuji kupovat jen kvalitnější filmy.

Pokukuji po další možnosti, jak dostat do TV 4K (HDR) obsah i jinými způsobem. Měl bych několik dotazů. Už jsem prolézal internet, ale stále nevím, zda se to vyplatí a některé věci mi nejsou jasné, takže velmi ocením rady.
Prvně dotaz ohledně KODI, všude o něm čtu, ale pořádně vlastně nechápu, o co jde. Někdo by byl schopný mi vysvětlit, jak to vlastně funguje? Pochopil jsem jenom, že abych ho mohl používat, musím mít nějakou krabičku (s Androidem), kam si aplikaci KODI stáhnu a z této krabičky pak můžu do TV pouštět filmy a seriály. Kde se ty filmy a seriály berou? Nějak přes ty Addons (rozšíření)? Jsou tedy nějaké rozšíření s filmy ve 4K a českým dabingem případně českými titulky? Jak je tato možnost náročná na rychlost internetu?
Dále je zde Apple 4K TV, kde jsem koukal, že na iTunes je dost filmů, které jsou ve vysoké kvalitě a často mají české titulky. Ale krabička je to celkem drahá. Někdo nějaké zkušenosti? Dalo by se toho třeba dostat to KODI? Je potřeba pro ovládání Apple TV 4K mít iPhone nebo iPad?
Když bych si koupil nějaký NAS server (Synology), jak by to vlastně fungovalo? Mohl bych 4K ripy, které mám v PC, nahrát tam a nějakým způsobem to dostat do TV? Případně jaký je nějaký jednoduchý, ale zároveň kvalitní způsob, abych moc nepřišel o kvalitu obrazu? Četl jsem něco o Plexu a Emby, které mají aplikaci přímo v TV. To by se nějak z PC "streamovalo" do TV? Ale to bych přišel o kvalitu obrazu ne?
Jinak internet doma moc dobrý nemám (80/10). Ovlivní to nějak výše zmínění možnosti? Jak to řešíte třeba vy, pokud tedy máte doma 4K TV a chcete ji "krmit" kvalitnějším obrazem.

Jinak např. Netflix jsem si platil 3 týdny a je tam prostě málo obsahu s českými titulky. Osobně mi angličtina problém nedělá, ale děti potřebují alespoň ty titulky no. Asi tedy úplně nehledám streamovací služby (Netflix, Amazon Prime, Hulu), kde je to podporou češtiny všude dosti chabé.

Mockrát děkuji každému, kdo se mi pokusí poradit.

Předmět Autor Datum
V Poradně je i sekce článků - a tam najdeš tohle: RaspberryPi s KODI jako HTPC.
MachR55 23.11.2018 08:11
MachR55
Děkuji. Omlouvám se, přehlédl jsem. Jdu studovat.
Jakambo 23.11.2018 22:46
Jakambo
NAS servery jako Synology, QNap nabizí obsah přes DLNA. Prostě na NAS nahraješ film, na TV si pak vy…
Jan Fiala 23.11.2018 08:22
Jan Fiala
A nevíte, jak je to s kvalitou? Je to nějak závislé od rychlosti internetu? Děkuji
Jakambo 23.11.2018 22:46
Jakambo
Kvalita závisí na kvalitě souborů na NASu uložených. S rychlostí internetu to nesouvisí.
Wikan 23.11.2018 22:53
Wikan
Děkuji za odpověď :).
Jakambo 24.11.2018 04:21
Jakambo
Ale bude to souviset s rychlostí domácí sítě. Pokud bude TV připojená přes WiFi a signál nebude v mí… poslední
Jan Fiala 24.11.2018 18:31
Jan Fiala
KODI je jenom přehrávač. Obsah si musíš zajistit sám, ať už stažením nebo streamováním z nějaké služ…
Wikan 23.11.2018 08:31
Wikan
Děkuji za odpověď. Podívám se na to.
Jakambo 23.11.2018 22:43
Jakambo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru