Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem regedit

V prípade korektného odinštalovania SW by sa nemalo stávať, že seriózny vývojár, tvorca SW, po sebe ponechá v Registroch neplatné, hluché kľúče. Lenže sa tak nestáva ani v prípade renomovaných tvorcov SW. Tieto torzá kľúčov nebrzdia štart OS.

Balast v Registroch začína brzdiť načítanie/štartu OS Windows až v prípade tisícok neplatných kľúčov, hlavne po násilne zmazanom SW, napríklad priamo zo zložiek apod. bez použitia uninstaller.exe, lebo kľúče sa komparujú (systém hľadá zložky, exe, dll) pri štarte aby ich načítal, ak ich ale nenájde, vznikajú niekoľkosekundové prieťahy pri štartoch. Na samotný beh OS načítaného v RAM nemajú neplatné kľúče v Registroch vplyv.

Neradostná situácia vznikala po prechode z W7 na W10 tzv. Inováciou, pričom zostal v Registroch bordel s viac, ako 4-tisíc hluchých kľúčov, čo už brzdilo samotnú W10 po reštarte mašiny. Teda načítanie OS trvalo dlhšie, ako v prípade ak sa spravila čistá inštalácia z ISO W10.

Osobne mi stačilo použiť na zasvinené Registre; Registry First Aid 11.1 Platinum (Registrovaná, plná verzia), pričom sa z takto vyčisteného OS stal opäť rýchly, živý, ako po prvej inštalácii z ISO. Len to chce zvládnuť aspoň základy Windows, než sa do čistenia Registrov s prípadnou ich Defragmentáciou po neplatných kľúčov, pustiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny