Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dohledání coverů a původních verzí

Ahoj,

nevíte někdo, jestli neexistuje nějaká oficiální databáze, kde by byly opravdu úplně všichni interpreti a úplně všechny vydané songy?
Konkrétně aby tam byly přehledně všechny songy (= verze, covery, adaptace...), které vznikly právě z nějakého prvního původního (= originál).
Já znám jen 3 weby, ale podle pár hledání jsem došel k názoru, že jde jen o neoficiální fanouškovskou práci, protože tam zdaleka není vše...

Existuje něco takového?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic takového neznám a po pravdě ani si to nedokážu představit - každý den na světě vzniká tisíce nah…
Zdenál 25.11.2018 10:30
Zdenál
AllMusic znám, to je právě ten jeden ze tří webů, které znám. Bohužel ho ale beru pouze jako "rezerv…
bunnyy 25.11.2018 12:12
bunnyy
... jde pouze o oficiálně nahrané a vydané songy. No samozřejmě! Jak bys asi chtěl detekovat ty neo…
Zdenál 25.11.2018 12:36
Zdenál
Pokud by se jednalo o Youtube, tak by to bylo nejspíš v režii Googlu. Konec konců rozpoznávač obsahu… poslední
bunnyy 25.11.2018 13:14
bunnyy

AllMusic znám, to je právě ten jeden ze tří webů, které znám. Bohužel ho ale beru pouze jako "rezervní", protože právě na tomto toho sice je dost, ale jde pouze o oficiálně nahrané a vydané songy. Ale hlavně tam nejsou uvedeny ty verze, které z toho kterého vznikly. Ty covery, které si každý běžný člověk představí, i když jsou nahrané ve větší kvalitě (pořád to ale není to studio... :-) ) a jsou přehratelné na Spotify, na AllMusic nejsou. Minimálně na tom dalším jednom webu jich je hodně.

Souhlasím, že by to bylo náročné sledovat nové. V Amazonu nebo v Googlu by to být mohlo, ale asi nejvíc by se mi to líbilo v Shazamu.

Díky všem za odpovědi.

Pokud by se jednalo o Youtube, tak by to bylo nejspíš v režii Googlu. Konec konců rozpoznávač obsahu v Youtube je, takže by šlo jen o vylepšení rozpoznání stejné melodie a přiřazení ke shodě (to už by ale asi musel kontrolovat člověk). Všechno jde, když se chce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru