Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS QNAP TS-251B... nastavování

2. Zapínání, vypínání - vyřešeno

Jasně, musel jsem to zapnout tlačítkem na skříni ;-)
Vypnutí celé NAS jsem provedl z jejího webového rozhraní. Předpokládám - a byl jsem ujištěn - že si budu moci vytvořit úlohy, kdy NAS zapínat/vypínat, respektive jak/kdy uspávat disky při nečinnosti.

Je možno NAS vypnout i tlačítkem na skříni? Nebo je to stejná pitomost, jako vypínání PC natvrdo? Jde mi o to, že NAS bude využívat i paní L-Coreová a ta se už dopředu strachuje, že se bude muset naučit nový operační systém :-D

Takže, pokud by vypínání na panelu ničemu nevadilo, bylo by to pro ni jednodušší.

Pochopitelně, pokud mě přesvědčíte, že vypínání je hloupost, když se to nějak uspí a pak to nebude tolik žrát, není zas tak důležité to řešit.

Ještě k tomu: zatím nepočítám s přístupem k NAS odkudkoliv zvenčí, je to pouze pro potřeby domácích. Takže, když pojedeme na pár dní pryč, stejně se to bude vypínat. Tohle se samozřejmě může změnit, a třeba něco vystavím ven, abych se k tomu mohl - ze svého zařízení/notebooku - případně dostat. Z cizího PC bych tam z bezpečnostních důvodů velmi pravděpodobně. Zabezpečení, to bude později další bod, to teď neřeším, protože v naší LAN nemusím..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny