Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zbláznil se počítač v standby - , obraz nejde, nejde uspat, na něco reaguje

Dobrý den, stal se mi problém s notebookem: Dal jsem ho naposled do režimu spánku(RAM). TeĎ jsem ho chtěl probudit, avšak dostal se do hazardního stavu: dle diody ukazuje že běží ; má vysokou spotřebu (větrák hučí), obraz na interním ani externím monitoru nejde. Podržením tlačítka vypínača pro vhodnou dobu nepřejde do režimu spánku zase, prostě běží dál (vím po jakou dobu ho držet, abyto fungovalo jako programovatelné tlačítko vypínače, na která je v Windows 8 nastaveno Uspat).

Evidentně počítač běží: připojení periferií vytváří zvuky, na interní i externí klávesnici fungují diody , dokonce rozsvítí i diody na USB lance(sory za amatérskou zratku) a běhají tam nějaké paklíky. Avšak nějak podivně, nevybaví se obraz. Co s tím teď? Nechci přijít o rozdělanou práci (stav systému v RAM a CPU.)

Předmět Autor Datum
zrejme prídeš o naťahané a neuložené dáta v RAM. Sa s nimi rozlúč ak nedisponuješ labákom s tekutým…
Nuda 03.12.2018 23:18
Nuda
Včera jsem nechal systém bez baterky, a ten zasraný windows ani se neumí postarat o vypnutí, takže t…
mirtte 04.12.2018 09:11
mirtte
Co s tím vyvádíš ? Máš nastavenou malou virtuální paměť. Nerozumím tomu,jak NB bez baterky mohl bate…
forestek 04.12.2018 09:26
forestek
Pane Kefalín a kde se nastavuje virtuální paměť? Co vyvádíš ty? Co jako bych měl vyvádět já? Mimocho… poslední
mirtte 04.12.2018 09:35
mirtte

zrejme prídeš o naťahané a neuložené dáta v RAM. Sa s nimi rozlúč ak nedisponuješ labákom s tekutým héliom do ktorého švacneš zo slotov moduly.

Ak nezdochla grafika, prípadne sa iba prehriala, budeš nútený na tvrdo vybrať baterku a tiež odpojiť napájanie z konektora.

Počkaj cca 3-minúty, zatiaľ drž gombík powerbutton na klávesnici.

Po nasadení baterky do vychladenej mašiny ju normálne spusti. Mal by naskočiť OS.

Prípadne skontroluj ako bonus v gr. prostredí W8 v cmd.exe, ako Srávca, príkazom; chkdsk /x /f /r /v /b potvrď klávesou Y - Yes - reštart PC. (jedná sa o skrížené sektory).

Včera jsem nechal systém bez baterky, a ten zasraný windows ani se neumí postarat o vypnutí, takže to uplně nechal vykurvit baterku do nuly. Pak jsem ráno spustil počítač na novo. samozřejmě "zapomněl". Až v prohlížeči událostí jsem našel toto.


1. Systém Windows úspěšně diagnostikoval stav nedostatku virtuální paměti. Nejvíce virtuální paměti spotřebovaly tyto programy: iexplore.exe () – spotřebováno 581 386 240 bajtů, AdblockPlusEngine.exe () – spotřebováno 460 500 992 bajtů a iexplore.exe () – spotřebováno 362 278 912 bajtů.

2.  Systém má málo volné virtuální paměti. Pro správnou funkci systému Windows je nutno zvětšit velikost stránkovacího souboru virtuální paměti. Další informace získáte v Nápovědě.  

3. Místní nabídka aplikace: Windows - Nedostatek virtuální paměti : Systém má málo volné virtuální paměti. Pro správnou funkci systému Windows je nutno zvětšit velikost stránkovacího souboru virtuální paměti. Další informace získáte v Nápovědě. 

4.Systém přechází do režimu spánku. Důvod spánku: Nečinnost systému

Události jsou datované do doby, kdy systém ještě běžel, než se dal do režimu spánku (a tedy pár hodin před tím, než jsem ho šel probudit bez tušení jakéhokoli problému)

To znamené, že zkriplený windows, když se vykurví nějaký program, celý rozesere, že ani není schopen připojit obraz, nebo se uspat, ačkoli běží (viz zvuky připojení HW)?

prudy Nudy neřeším, jednodušší BY BYLO podržet vypínač na 5 sekund a ne laborovat s gombity, což je násilné vypnutí, TO jsem ALE nechtěl!

Co s tím vyvádíš ? Máš nastavenou malou virtuální paměť. Nerozumím tomu,jak NB bez baterky mohl baterku vybít. Používej výrazy jako trochu vzdělaný. (...nechal systém bez baterky, a ten zasraný windows ani se neumí postarat o vypnutí, takže to uplně nechal vykurvit baterku do nuly...)

Pane Kefalín a kde se nastavuje virtuální paměť?
Co vyvádíš ty? Co jako bych měl vyvádět já? Mimochodem mám 4GB RAM a SWAP (windows 8) 8GB. Normálně má baterku jako normální notebook. Špatně jsem se vyjadril a myslel bez napájení ze sítě. Protože při běhu na baterku se sníží TDP limity a netopí-nehučí vůbec. Jindy, když mi jsem zaplnil RAM běžícími programy, se mi windowsy takhle nevysraly (ani když jsem měl zakázaný ten swap), napsalo to jen hlášku o nedostatku paměti a nutnosti ukončit programy. Narozdíl od linuxu, kde se systém totálně zpomalí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru