Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GoPay - bezpečný spôsob platby?

Zdravím, mám otázku ohľadom spôsobu platby cez GoPay. Má s týmto spôsobom platby niekto nejaké skúsenosti? Vedel by mi niekto prosím vysvetliť ako to funguje? Snažila som sa o tom nájsť info na nete ale nejak si stále nie som istá bezpečnosťou takejto platby. Chcem si cez jeden SK gameshop kúpiť digitálnu distribúciu hry, no ako spôsob platby majú možnosť len "Online bankový prevod GoPay" a neviem čo si mám pod tým predstaviť. Budem nútená zadávať svoje číslo karty (tomu by som sa rada vyhla) alebo ma to presmeruje na terminál mojej banky, kde sa len normálne prihlásim svojimi internet banking údajmi a zaplatím? Ďakujem za odpovede.

Předmět Autor Datum
si pomalsia? - https://help.gopay.com/cs/tema/platebni-brana/postupy-plateb-na-nove-platebni-brane/v…
fallon 04.12.2018 14:57
fallon
čakala som skôr nejaké skúsenosti keďže som sa s tým nestretla doteraz :) toto som si našla aj sama.…
d.d. 04.12.2018 16:04
d.d.
ty si mozes predstavovat co chces, je to bezpecne a overene.
fallon 04.12.2018 16:10
fallon
Možno že si "pomalší" ty, lebo ak si si čítal môj príspevok dokonca (čo asi nie), vidíš v ňom, že ne…
d.d. 04.12.2018 16:46
d.d.
ziaden rozdiel tam nie je, predpokladas zle. cislo karty je potrebne zadavat. staci to?
fallon 04.12.2018 16:48
fallon
Načo potom predajca ponúka obe tieto platobné možnosti, keď tam nie je rozdiel? Máš to inak z osobne…
d.d. 04.12.2018 16:57
d.d.
Na tom mém odkazu to vysvětlují, včetně online bankovní platby s předvyplněným platebním příkazem.
karel 04.12.2018 17:05
karel
Podľa toho tvojho odkazu to ale chápem tak, že v bankovom prevode číslo karty udávať nepotrebujem, č…
d.d. 04.12.2018 17:16
d.d.
Pří platbě bankovním převodem se nikdy žádné číslo karty neuvádělo, podobně funguje třeba PayU. Po z…
karel 04.12.2018 17:19
karel
Metod platby je mnoho, je to prostá platební brána. https://www.gopay.com/cs/platebni-metody.html#sl…
karel 04.12.2018 14:59
karel
https://cs.wikipedia.org/wiki/GoPay Je to bezpečné. U vybraných bank to umí i převod z účtu, tedy be…
Wikan 04.12.2018 14:59
Wikan
Bezpečné je to určitě. A záleží na firmě (eshopu), jaký způsob platby svému zákazníkovi nabídne. GoP… poslední
Ména9 04.12.2018 19:47
Ména9

Možno že si "pomalší" ty, lebo ak si si čítal môj príspevok dokonca (čo asi nie), vidíš v ňom, že nechcem nikde zadávať číslo svojej karty, čo je aj hlavný dôvod mojej otázky - či pri online bankovom prevode GoPay musím alebo nemusím zadávať číslo karty. Ak som si o GoPay niečo hľadala, stretla som sa len s tým, že číslo karty potrebné je. Len by som potom rada vedela rozdiel medzi "platbou kartou GoPay" a "online bankovým prevodom GoPay". Predpokladám, že rozdiel tam je.

Pří platbě bankovním převodem se nikdy žádné číslo karty neuvádělo, podobně funguje třeba PayU. Po zvolení platby vyskočí předvyplněný platební příkaz. Jak je to tady netuším, všechny banky tenhle způsob neumožňují. Jejich přehled je na tom odkazu taky.

Bezpečné je to určitě. A záleží na firmě (eshopu), jaký způsob platby svému zákazníkovi nabídne. GoPay firmě (eshopu) nabízí všechny možnosti plateb od platební karty, účtu, složenkou až včetně Bitcoinu apod. Já využívám Supecash, což je další platební možnost, kterou GoPay nabízí. je to moderní elketronická složenka. Nemám ani platební kartu ani účet v žádné bance a takto si přesto dobiju v každé trafice nebo pumpě přes SAZKA terminál např.kredit za voip služby internteového volání. Ale záleží na každé firmě a eshopu, který s GoPay spolupracuje, jakou formu nabídne svému zákazníkovi. GoPay té firmě nabízí úplně všechny možnosti, ale on svému zákazníku může přes platební bránu nabídnout jen jedinou. Třeba kartu nebo účet. Nabídka musí být na tom eshopu, tam to je určitě uvedené. Třeba ifortuna a další velké firmy platby přes GoPay platební bránu nabízí a na jejich stránkách se člověk dozví, JAKOU KONKRÉTNĚ platební metodu nabízí (třeba ta Fortuna)

A taky si můžeš přímo u GoPay (na jjeich webu) udělat účet a nepotřebuješ pak ani platební kartu ani bankovní účet. Budeš mít GoPay účet, který si můžeš dobít hotově třeba přes tu Sazku a pak platit eshopům. Na tom webu Gopay mají i ilustrační videa pro lepší pochopení. Jak pro eshop tak pro tebe jako zákazníka (aspoň doufám, rok jsem na těch stránkách nebyl, snad to tam stále mají)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru