Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nekončící problémy se startem...

Mám od TS BOHEMIE postavený počítač pouze pro úpravu fotografií, práci s kancelářskými programy a pro brouzdání po netu.
Nehraji na něm žádné hry, ani jsem tam nikdy žádnou neměl nainstalovanou. Celou dobu používám pouze Photoshop, Lightroom a oficiální programy od Nikonu (Capture NX-D ...).
Dlouhou dobu mi vše fungovalo jak mělo, ale před rokem se mi PC poprvé najednou hryzlo (ve sluchátkám se místo muziky z playeru ozvalo nepříjemné vrčení, zhasla klávesnice, vypnula se myš) a nic, kromě restartu, nefungovalo. Samozřejmě se vše rozpracované ztratilo. Toto se začalo opakovat a začal se opakovat i NEPRAVIDELNÝ problém se startem. V momentě nečítání systému se PC hryzlo. Po hlášení, že Windows nebyl ukončen standartně, pustil jsem občas "obvyklým způsobem", občas nešlo jinak než "s opravou". Občas také při vypnutí zůstalo viset okno "vypínám" a nic se nedělo. Problémy se startem, se zamrzáním (doprovázené vrčivým zvukem) a s vypínáním mě dohnaly až k vyhledání servisu. Dva měsíce se tam pracovník ve volných chvílích snažil problémy odhalit.
Nyní mám nový zdroj, přibyl mi SSD disk, doplnily se paměti RAM, místo dvoujádra mám nyní jádra čtyři.
Počítač měl servisák prý pět dnů v kuse spuštěný, kdy na něm jely neustále dokola současně dva filmy v nejvyšším rozlišení a bylo puštěné rádio z webu a celou dobu se PC chovalo vzorně.
Donesl jsem jej domů, nastartoval a po POSTu, během načítání systému se opět hryznul.
Takže došlo na Complete Delete.
Nová čistá instalace W7 Professional (má řádně zakoupený program), doinstalované ovladače, nový start a opětný pád systému, před jeho načtením.
Servisák mi říkal, že kromě grafiky (a samozřejmě základní desky) už tam na výměnu nic nezbylo.
Dnes jsem tedy s kolegou zkusil vyměnit grafickou kartu (jeho původní, osvědčenou),ale problémy se startem přetrvávají.
Na čištění jsem používal vždy jen MBAM, ATF, oficiální windowsovskéi utilitky + jejich čistící programy a legálně zakoupenou verzí Avastu.
Takže už nevím, co teď dál...
Poradí mi někdo? Děkuji za jakoukoliv snahu o radu...
Info o mé sestavě: https://drive.google.com/drive/folders/12mjLQ8QEE80uwuJVwRkdgvWNDDOh9IoU?usp=sharing

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny