Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dejte doporučení na zvukovou kartu

Ahoj lidi. Chtěl by se prosím pěkně někdo obtěžovat a dát mi "fundované" doporučení na zvukovou kartu do PCI. Jaká by měla být ? Nemusí to být nutně ta nejdražší, ale každopádně by měla být lepší, než kterou již léta mám a ke vší spokojenosti mi stále slouží / Asus Xonar XD /. Nicméně nedávno jsem si pořídil nové, fajnové reproduktory a rád bych si teď, sám sobě nadělil novou zvukovku v dobré víře, že mi vyloudí ještě lepší zvuk. Sám jsem si tak natipoval tuto Creative Sound BlasterX AE-5 , ale protože málo o tom vím a recenze moc nejsou na tohle zboží, uvítal bych radu tipu - tu Creative kup, je fajn, anebo hele popřemýšlej ještě o téhle. Dekuji za případnou nápovědu a přeji pěkný čas.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikde nepíšeš, jaké máš reproduktory ani kolik to má kanálů a k čemu to bude sloužit.
karel 07.12.2018 21:18
karel
Sloužit univerzálně, sleduji na Pc televizi, pouze výjmečně si poslechnu nahlas nějakou tu písničku…
Tučňák se ptá 07.12.2018 21:32
Tučňák se ptá
Škoda peněz, ty bedničky se čtyřpalcovým basáčkem lépe hrát nezačnou. To není chyba, ale vlastnost.
karel 07.12.2018 21:37
karel
Všude píšou, lepší zvukovka, kvalitnější zvuk. Nejde mi o větší kravál. Já su spokojený jak hrají, a…
Tučňák se ptá 07.12.2018 21:42
Tučňák se ptá
Samozrejme, ale lepsi zvuk neni jen zvukovka ale i repraky a v tvem pripade to vypada na vyvazenou z…
RedMaX 07.12.2018 21:57
RedMaX
Tak jo, já o tom popřemýšlím. Když já po jiných repro k pc netoužím, mě tyhle stačí. Myslel jsem jen…
Tučňák se ptá 07.12.2018 22:09
Tučňák se ptá
Vazne to slysis? Ze ti repro staci zcela chapu, co se tyka zvuku tak mam taky Asus Xonar DX a na des…
RedMaX 07.12.2018 22:23
RedMaX
Nová moderní deska, lepší,věřím. Sabertooth už mám asi 10 let a tenkrát rozdíl byl, proto jsem koupi…
Tučňák se ptá 07.12.2018 22:34
Tučňák se ptá
Tak to nevim, u me na X58 Gigabyte se to projevovalo takovym brumem, proste byl integrovany zvukovy… poslední
RedMaX 08.12.2018 06:25
RedMaX

Sloužit univerzálně, sleduji na Pc televizi, pouze výjmečně si poslechnu nahlas nějakou tu písničku Českou. Repro jsou stereo, nemají woofer a nemají optické připojení, pouze koaxiál. Konkrétně Edifier R1700BT

Všude píšou, lepší zvukovka, kvalitnější zvuk. Nejde mi o větší kravál. Já su spokojený jak hrají, ale jestlí bych si změnou ze Xonaru výše moc nepomohl, … tak nevím? Něco si chci koupit sobě k vánocům a nevím co ?

Samozrejme, ale lepsi zvuk neni jen zvukovka ale i repraky a v tvem pripade to vypada na vyvazenou zvukovou sestavu. Jestli chces lepsi zvuk, tak jasne, kup treba tu zvukovku, cos sam nasel, ale kup si i lepsi repraky.

Edit: A ted je ten zvuk spatnej? To musis mit nejak ultra hlasite ne. No a na TV to snad poznat nejde, asi jen ty pisnicky?

Tak jo, já o tom popřemýšlím. Když já po jiných repro k pc netoužím, mě tyhle stačí. Myslel jsem jen na zvukovku. Je poznat totiž rozdíl, jestli ženu zvuk přes základní desku /sabertooth x58/ ,anebo přes Xonar. Ten zvuk je lepší, já mám velký uši, já to slyším. A tak jsem si představoval, že s fajnovější zvukovkou, bych to slyšel lépe. Ale jestli bych to už lépe i za ty tisíce, co ta nová zvukovka stojí a i s těmi velkými ušisky neslyšel, tak si vyberu jiný dárek.

Nová moderní deska, lepší,věřím. Sabertooth už mám asi 10 let a tenkrát rozdíl byl, proto jsem koupil Xonar. Rozdíl slyšet je výrazný, alespoň moje ucho to pozná. Ten zvuk je přes Xonar, řekl bych to slovy plnější, je reálnější. Nejde o kravál, ale příjemný, reálně a příjemně znějící zvuk.

Tak to nevim, u me na X58 Gigabyte se to projevovalo takovym brumem, proste byl integrovany zvukovy cip na desce spatne odruseny. Ze by mel byt zvuk na samostatne zvukovce plnejsi je podivne, ty cipy jsou vetsinou stejne urovne nebo uplne ty same. Problem byva v odruseni, kde to treba ten Gigabyte na desce absolutne nezvladl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru