Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak docílit toho, aby aplikace přežila tovární reset?

Ahoj,

po opravdu dlouhé době jsem konečně narazil na jednu aplikaci, která mi aspoň částečně zprovoznila root. Částečně, protože musím mít nainstalovanou tu aplikaci a ta ostatním uděluje práva rootu. Je to aplikace KingRoot. Je zajímavé, že přes desktop verzi root nejde zprovoznit...

Chtěl bych docílit toho, abych si mohl určité aplikace nastavit, aby zůstaly v telefonu i po resetu do továrního nastavení. Případně kdyby šlo zachovat i nastavení té které aplikace, abych nemusel po každém takovém resetu provádět nudnou rutinu (instalovat plno aplikací a spousty nastavení). Jde to?

Předmět Autor Datum
Ne, jedině ty aplikace dostat ven na hdd pc, nebo někam na cloud. nový
jezekhifi 09.12.2018 05:30
jezekhifi
Kdyz jsou v telefonu predinstalovane aplikace, ktere tam jsou uz pri prvnim spusteni telefonu a zaro… nový
RedMaX 09.12.2018 10:47
RedMaX
Díky za odpověď. :) poslední
get 09.12.2018 13:06
get

Kdyz jsou v telefonu predinstalovane aplikace, ktere tam jsou uz pri prvnim spusteni telefonu a zaroven tyto aplikace nejdou odstranit normalni cestou, tak je zrejme, ze toto lze provest u libovolne aplikace, jen k tomu potrebujes administratorske opravneni, ktere jsi pro svuj telefon ziskal, to je ten root. Temto neodstranitelnym aplikacim se rika systemove aplikace, pricemz opravdu systemovych = ze bez nich telefon nefunguje spravne, je jenom cast.

Libovolnou tvou aplikaci muzes take udelat jako systemovou a to bud pres prikazovy radek anebo si nainstaluj do telefonu aplikaci, ktera dokaze prevest normalni aplikaci na systemovou. Takovych appek je vic, ale delat to ti nedoporucuji.

Takze ted prakticky:

Systemove aplikace = aplikace, ktere jsou umisteny v oddilu na ulozisti telefonu, ke kteremu jsou bez rootu prava jen pro cteni. Zadna aplikace nejde prepsat a pozor nejde updatovat ani na jeji novejsi verzi!

Dal mas v telefonu oddil, do ktereho se instaluji normalni aplikace treba z Google Play a do tohoto oddilu se instaluji i updaty systemovych aplikaci. Android aplikaci spousti prednostne z tohoto oddilu pred tim systemovym. Takze ano, v Androidu mas nekde v systemu umistenych par aplikaci, ktere jsou jinde nahrazeny jejich novejsi verzi a proto se vubec nespousti a jsou tam k nicemu. S tim se ani neda nic delat, maximalne je muzes pres root smazat, ale volne misto tim neziskas, protoze je to furt ten systemovy oddil s pravy jen pro cteni.

Takze po resetu sice nebudes muset provadet vic instalaci, ale stejne to budes muset updatovat na nove verze, pokud jsou k dispozici. Stejne tak ale muzes ulozit nastaveni sveho telefonu ke Googlu do cloudu a o stazeni se postara system, coz mi prijde smysluplnejsi.

---

Druhy samostatny dotaz je k nastaveni aplikaci. To nelze vubec. Za prve nastavovaci slozky pro nastaveni kazde aplikace nejsou zcela spravne v systemovem oddile vubec pritomny a co je mnohem horsi debilni Android si nedokaze vynutit jedinou nastavovaci slozku, kde by se ukladaly "settings" od kazde aplikace. Kazda aplikace si sama resi, kam si sve nastaveni odhodi. Nektere aplikace davaji nastaveni do doporucenych slozek na "externim" ulozisti, ktere reset nepremaze. Jenze nastavovaci slozky jsou ponekud nepochopitelne i na internim ulozisti, ktere se resetem premaznou a pomerne bych rekl vetsina aplikaci to vubec nerespektuje a nastaveni si uklada vsude mozne. Provest teda zalohu telefonu s veskerym nastavenim vsech aplikaci je teda nadlidsky ukol, se kterym mohou castecne pomoci ruzne aplikace urcene pro zalohovani, ale samozrejme mohou zalohovat jen to co ty zalohovaci aplikace znaji a teda ani ty polovinu veci nezazalohuji.

(Idiotsky Android bohuzel.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru