Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá sa na tento počítač nainštalovať Windows 10 Acer Extensa 5630Z.

Tu funkčnost nikdo garantovat nebude, jenže o tu garanci ani tak nejde, jde o to, jestli to prostě fungovat bude nebo ne. Doma máme ještě o 2 roky starší hardware než je tazatelův a jako nejvhodnější Windows mi přijde tam dát Windows 10. A nainstalovat tam jde, automaticky si nainstaluje všechny potřebné ovladače a funguje bezvadně v rámci možností toho hardware. A o tom to je. Pokud by tam Windows 10 nešel, tak tepreve pak by se řešil Windows, který by tam šel.
Co se týče SSD, i kdyby tam byl SATA 3, tak mi to jako "dobrá brzda" nepřijde, on tam ten SSD nebude kvůli sekvenčnímu přenosu, ale kvůli náhodnému, kdy je SSD mnohonásobně lepsí než plotnový disk a ten náhodný přenos mu nebude ani to SATA 3 myslím nijak ořezávat (teda minimálně v těch hodnotách velikosti, kdy je plotnový disk mnohonásobně pomalejší) a jestli mu třeba sekvenční přenos místo 500 MB/s pojede 300 MB/s je myslím už vcelku zanedbatelné, těžko předpokládat, že primárně 10 let starý hardware bude určen k třeba k enkodování videa a bude tam třeba pracovat s yuv soubory videa :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny