Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní sluchátka do 1000 Kč

Nemohu s tim absolutne souhlasit, kdysi jsem vyzkousel nekolikero 5.1 a nikdy jsem zadny rozdil neslysel

- Takze podle tebe mezi [5.1] → 3x rero a strero [2.0] → 1x repro na mušli/ucho neni zadny rozdil a hraji stejene je tak ?
*Mozna jsi zkousel nejaké nekvalitni, nebo byly spatne nastavené, nebo v nich nebyl opravdu spusten prostorovy zvuk 5.1 jinak si to vysvetlit nedokazu. Dnes je tomu jinak, ale par let zpatky treba takovy YouTube 5.1 zvuk neumel kde video s nazvem 5.1 jelo ve stereu 2.1 plus SUB.

Fyzika neda a na nekolika centimetrech v uchu prostorovy vjem nevytvoris.

- Takze ve Fyzice uslysim za sebou (za uchem) 1metrovu repro bednu, ale 3CM uz ne. Jak se ten fyzicky zakon jmenuje ?! ]:)

- V [5.1] sluchtkach je vzhledem k usím rozpolozeno nekolik zdroju zvuku, takze k urcitému dojmu prostoru samozrejmě dochazí.
- Navic nejde u mušli ktera ucho jen prekryva, ale ucho je primo v prostredi mušle. Takze problem vytvorit prostorovy zvuk pomoci "prednich", "stredovych", a "zadnich" mozne je. Navic jsou rozdeleny a otoceny pod uhlem cim tvori vhledem v mušli trihranou pyramidu (kde po nasazeni sluchatek zvuk vychazi opravdu v pozdali ucha), kde ten zvuk neni jen plose ze strany k uchu tak proc by to nemohlo fungovat.

PS : I v pripade mojich sluchatek 5.1 prostorovy zvyk slysim, jesli ty slysis to samé co kdyz ti pustim stereo a 5.1 a rozdil nepozorujes, tak ho zkratka neslysis. To je célé..
(jsou lidi co nevidi rozdil mezi 30 a 144 FPS, nedokazou rozpoznat barvy, tak proc by to nebylo mozné i ze zvukem). Nejsou jen hry, ale i hudba ve formatu 5.1 treba vazna hudba muze dat pocit ze sedis opravdu v centru vsech tech hudebnich nastroju. Presvedcovat te o tom nepotrebuju a ani nemam v umyslu se s tebou dohadovat, aby jsis to nejak spatne neprelozil, nemyslim to nejak zle ;-). [i]Vlozeni mého pripsevku bylo jen zduvodu odlisné zkusenosti (nejsem u mého prvniho zarizeni 7.1/5.1 a sluchatka 5.1 bezne pouzivam) o tom ty poradny jsou ze jejo, ze vice lidi sdili své poznatky na urcité tema.

Zalezi hlavne na tom, jestli jde jen ciste o hry (herni zvuky) nebo i o hudbu, pak by to bylo uplne o necem jinem, ale u hudebnich sluchatek je tisicovka znacne omezeny rozpocet.

- No vidis, na necem se i shodnem. Jen by bylo i dobré, kdyby tazatel uvedl jakou AUDIO kartu v PC pouziva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny