Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefungují žádné systémové zvuky v Linux Mint MATE!

Dobrý den a pěkné předvánoční období přeji,

instaloval jsem Linux Mint s prostředím MATE, je úplně jedno jakou mám verzi, protože přesně tento problém je ve všech verzích od 17 až po 19 včetně všech podverzí (x.1, x.2, x.3), mám verzi 18.1.

U všech aplikací, např. hry, hudební přehrávače (Totem, Ryhthmbox, VLC, ...), internetové prohlížeče (Firefox, Opera, ... např. s youtubem nebo online hrami), ... všechny zvuky a hudba normálně správně bezproblémově fungují. Ale zvuky systému, např. upozornění, klepnutí na tlačítko/zatržítko/přepínač, otázka, chyba, otevření/minimalizace/maximalizace/zavření okna, úprava hlasitosti, ... žádné vůbec nefungují a nepřehrávají se.

Když zapnu zatržítko (checkbox) "Přehrávat upozornění" a posuvník "Hlasitost upozornění" nastavím na nejvyšší úroveň úplně doprava a zvolím nějaké zvukové téma (místo "Bez zvuku" zvolím "Výchozí" nebo "LinuxMint", kterážto vím a mám zjištěno, že zvuky systémových událostí výše popsaných obsahují) a zaškrtnu zatržítko (checkbox) "Povolit zvuky oken a tlačítek", stále žádné systémové zvuky vůbec nefungují přestože všechny ostatní zvuky, např. zvuky aplikací, fungují normálně.

Když okno "Předvolby zvuku" zavřu a znovu otevřu, zatržítko "Přehrávat upozornění" je vypnuté, hlasitost "Hlasitost upozornění" je stažená úplně doleva na nulu a je vybráno téma "Bez zvuku" = samo se to vždycky přenastaví takto. Kdykoliv zase zapnu systémová upozornění a zesílím naplno a vyberu téma systémových upozornění, zavřu okno a zase otevřu, samo se to vždy všechno povypíná a nastaví na nulu.

Je úplně jedno jaký Linux Mint mám, tento problém je ve všech verzích Linux Mint od 17 až po 19 včetně všech podverzí (x.1, x.2, x.3), mám 18.1. Přitom v Linux Mint Cinnamon různých verzí systémové zvuky fungují, dokonce je i snadnější nastavit jednotlivé zvuky, ale nechci používat Cinnamon, protože i když proti Windowsu a zvláště Windows 10 je Cinnamon megarychlý megahezký megasvižný megabezpečný a megapřizpůsobitelný, tak na můj vkus je Cinnamon oproti MATE příliš pomalý, náročný, těžkopádný a málo konfigurovatelný a graficky plýtvá místem a není tak hezký. Chci Mint MATE, protože se mi po všech ostatních stránkách moc líbí.

Prosím vás, nevíte co s tím? Prošel jsem už všechny možné diskuze včetně zahraničních a nic mi pořádně nefungovalo a jsem už bezradný. Děkuji za Vaši pomoc a přeji hezké poklidné vánoční svátky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jakou verzi MATE máš? Používáš Fusion a Emerald? poslední
Rce 15.12.2018 00:03
Rce

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru