Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Amazon Echo Dot 3 - nárazově velmi špatná kvalita zvuku

Hezký večer,
už nějakou chvíli jsem přemýšlel nad chytřejším repráčkem. Měl jsem možnost, srovnat základní výrobky Googlu a Amazonu, víc mi sedl Echo Dot 2 od Amazonu. V té době akorát vyšla třetí generace s lepším zvukem, který mi u druhé vadil nejvíc, tak jsem ji objednal z Německa v Black friday za 30 Eur a už mi dělá radost. Dělala.
Týden fungoval repráček ukázkově, problém řeším poslední dva dny. Promluvím na něj a někdy odpoví "hlasem", kterému chybí tóny cca pod 250 Hz, je lehce posunutý do výšek a výrazně chrastí. To samé u streamované hudby, rádia, tónu budíku, aplikací a všeho ostatního. Podezříval jsem internetové připojení a nějaké automatické omezení datového toku, ale tam problém nebude - naměřeno 47 Mb/s down, 4,6 Mb/s up, 10 ms odezvu. Pak mě napadlo zkoušet dál, pustil jsem si písničku z přes bluetooth připojeného telefonu a zvuk je úplně stejně špatný. Když zařízení restartuju, problém zmizí, ale po určité době se vrátí. Pokud se chovám, jako že problém neexistuje, odezní sám a zase se časem objeví. Nenašel jsem absolutně žádné vodítko - děje se to v různou denní dobu, na různě dlouho (minuta až 10) a po různé době (od minut po hodiny). Jediné co, tak k samoopravě nikdy nedojde uprostřed věty, vždycky mezi dotazy, při přepínání písniček a podobně, zmlkne poškozeně a začne mluvit korektně. Pokud nechám hrát dvě hodiny v kuse internetové rádio, hraje celou dobu buďto správně, nebo poškozeně. edit: Tak aby to bylo ještě víc zamotané, teď mi začal plynule přecházet z kvality zvuku OK přes nic moc po neposlouchatelné a zase plynule zpátky.
Zařízení mi ve středu večer oznámilo, že aktualizuje firmware a od čtvrtka blbne, spojitost to může mít a nemusí. Google jsem zkoušel a nikde nic.
Nemáte náhodou někdo taky Echo Dot 3 se stejným problémem? Až se znovu objeví, zkusím ho ještě nahrát pro lepší představu.
Předem děkuju za tipy, co zkontrolovat. Ideální by byl někdo další se stejným problémem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny