Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení obrazovky desktopu do TV přes síťový kabel

Dobrý den, prosím zkuste někdo poradit. Rád bych propojil destktop PC s W8.1 s televizí LG s webOS, která je v jiné místnosti. Samozřejmě se nabízí varianta HDMI, ale to by znamenalo díru do zdi a pokud bych vedl kabel podél zdí, musel by mít nejméně 10, spíš ale 12 metrů. Než bych se pustil do takové investice, radši bych prlzkoumal nějaké síťové varianty. Televize podpotuje WiDi / Miracast. Normálně mi jde streamovat obrazovku android telefonu na televizi přes WiFi. Problém je, že desktop WiFi nemá. Googlil jsem asi dvě hodiny a našel trilion návodu, jak přes WiFi propojit notebook a TV, jak si v Charms/Zařízení zvolit "Přidat bezdrátový displej" atd. O připojení přes kabel nikde ani zmínka.

Kabel jde i do televize, protože optiku bezdrátové připojení zbytečně zpomaluje. Když ale televizi připojím síťovým kabelem plus bezdrátově přes WiFi, tak pomocí aplikace LG Smart Share můžu z desktopu streamovat videa nebo písničky do TV. Můžu si dokonce nastavit sdílené složky v PC a ty potom přes TV procházet a pouštět multimediální soubory přímo z TV.

V dlaždicovém rozhraní W8.1 jsem si vlezl do "Zařízení" dal "Přidat zařízení". Našlo mi to mojí televizi, ale u zařízení to pořád píše "Necertifikováno pro Windows". Nicméně od té doby můžu třeba videa posílat do televize přímo z Windows přes funkci Play To, nemusím užívat LG Smart Share. Je tedy zjevné, že televize je propojena cestou Desktop > (síťový kabel) > router > (WiFi) > TV, protože jdou sdílet multimedia. Proč tedy nejde nijak sdílet obrazovka / použít TV jako monitor? Případně jakou aplikací bych to sharoval?

Díky za případné odpovědi

Předmět Autor Datum
Tak to by mě taky zajímalo. Normálně sdílíme obraz přes Miracast ze dvou mobilů a dvou tabletů, no p… nový
mif 15.12.2018 12:00
mif
- V tvém pripade by mozna slo Raspberry. * Nainstalujes pak jen potrebny OS. (nema problém fungovat… nový
COh 15.12.2018 12:33
COh
Proč proboha? ::) Hledám SW řešení, které mi umožní zrcadlit obsah displeje NB na Miracast. Bastlit… nový
mif 15.12.2018 12:35
mif
Ups, mea culpa sorry..:beer: Mel jsem za to ze Raspberry mas (spletl jsem se) , kde by slo pouzit RD… nový
COh 15.12.2018 12:36
COh
Nezlobím :-) nový
mif 15.12.2018 12:46
mif
VLC umí sdílet desktop a všechno... nový
Kyncl 15.12.2018 12:03
Kyncl
::) Jak? nový
mif 15.12.2018 12:22
mif
Neporadím, ale tento adaptér hdmi-lan by nepomohl: http://www.krup.cz/print.asp?cls=stoitem&stiid=5… poslední
okolokolemjdoucí 15.12.2018 19:09
okolokolemjdoucí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru